Subota 23.03.2019.
14:59
Vestionline

Mažić sudija na meču Godinovog dostignuća (VIDEO)

twitter.com/AUFOficial
Godin i Mažić s ostalim sudijama i kapitenom Uzbekistana uoči utakmice

Urusi su savladali Uzbeke golovima veziste PSV-a Gastona Pereire u 5. minutu i napadača Đirone Kristijana Stuanija u 23. i 82. Bio je to i 125. meč urugvajskog kapitena Dijega Godina (33) u nacionalnom timu. Toliko ima i Portov desni bek Maksimilijano Pereira (34), koji je bio na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine, ali nije igrao. Zatim nije ni dobijao poziv dugogodišnjeg selektora Oskara Tabareza (72). 

EPA/Jun Lee
Godin autoritativan i protiv Uzbekistana

Godin, devetu sezonu uzdanica madridskog Atletika u odbrani, imaće priliku da postane samostalni rekorder u finalu s Tajlandom, koji je u polufinalu savladao Kinu s 1:0. Debitovao je 26. oktobra 2005. s nepunih 20 godina u prijateljskoj utakmici s Meksikom u Gvadalahari (3:1 za domaćina).

Prvi od osam golova dao je protiv Srbije i Crne Gore pred oko 35.000 gledalaca na Zvezdinom stadionu 27. maja 2006. Bilo je 1:1. Reprezentacija nekadašnje Državne zajednice, kojoj je to bila pripremna utakmica za Mundijal u Nemačkoj, povela je preko Dejana Stankovića u 18. minutu, a Godin je poravnao u 82. Južnoamerički tim je propustio to svetsko prvenstvo, a na idućem je bio četvrti. 

Meč Uzbekistana i Urugvaja, koji je lane u odlučujućoj utakmici savladao Vels s 1:0 pogotkom Edisona Kvanija u 49. minutu, sudio je Milorad Mažić. Naš arbitar se nedavno otisnuo da vodi mečeve kineske superlige. Poverenje mu je ukazano i na Kupu Kine, a verovatno će biti i u finalu.

2024 © - Vesti online