Subota 23.03.2019.
13:23
Vestionline

Albanci otpustili Panučija

EPA/Ennio Leanza
Panuči kao selektor Albanije

Kristijan Panuči (45) stupio je na dužnost albanskog selektora u septembru 2017. Priveo je kraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine, pošto je njegovom zemljaku Đovaniju de Bjaziju uručen otkaz.

Vodio je reprezentaciju i u Ligi nacija minule jeseni, u trećem razredu novog takmičenja UEFA, u kojem je bila i Srbija. Albanija je u Prvoj grupi bila poslednja, iza njenog pobednika Škotske i Izraela, ali nije ispala u četvrtu klasu zato što je među trećeplasiranima iz četiri grupe najlošiji ipak bio Kipar.

Od Panučija se očekivalo više. Pošto je u prjateljskoj utakmici u Elbasanu, poslednjoj prošle godine, savladan Vels (1:0), koji je bio predvođen Realovom zvezdom Geretom Bejlom, šansa mu je data i za kvalifikacije za "Evro 2020", ali je prekardašilo porazom protiv Turaka golovima Jilmaza u 21. minutu i Čalhanoglua u 55.

Panuči je radio i kao pomoćnik Fabija Kapela u ruskoj reprezentaciji od jula 2012. do novembra 2014, a u klupskom fudbalu u italijanskim drugoligašima Livornu (u dva navrata) i Ternani samo jednu utakmicu (kup). Ugovor s Albanijom važio je do kraja ove godine.

 
2024 © - Vesti online