Subota 23.03.2019.
10:31
Z. Mirković - Vesti

"Vesti-online" vas vode na Koncert filmske muzike sa Balkana

Promo
 

Na koncertu učestvuje petnaestak sjajnih muzičkih umetnika članova orkestra "A:Muzika" sa solistima. U tematski odabranim muzičko- scenskim numerama nastupiće i "A:Hor", kao i Crkveni hor iz Beča. 

Uz video prezentacije i nezaboravne melodije i pesme publika će moći da se priseti muzike poznatih kao i iz po malo zaboravljenih, ali i novijih filmova i serija. Na repertoaru je muzika iz filmova "Kuduz", "Zona Zamfirova 1 i 2", "Montevideo", "Južni vetar", ali i serije "Ubice mog oca", "Moj rođak sa sela", "Ranjeni orao", "Jutro će promeniti sve"... 

Svojim izvođenjem muzike iz filmova "A:kultura" vratiće publiku u neka srećna vremena smo omiljene filmove gledali po nekoliko puta, identifikovali se i doživljavali kao svoje sudbine, jedva čekajući da ih opet vidimo. Specijalni gosti koncerta biće glumci Vojin Ćetković, Jovana Stojiljković, Nebojša Milovanović, te i muzičar i kompozitor Neša Galija.

- Baviti se temom filmske muzike jednog dužeg, decenijskog vremenskog perioda znači baviti se delom i istorijom filma na naših prostora - ističe predsednik "A:kulture" Milorad Samardžija. 

On je naglasio da je posebnost svakog filma muzika koja donosi posebnu atmosferu, emocije i doživljaj.

- Svedoci smo da su pojedine pesme iz popularnih filmova i serija postali pravi muzički hitovi koji traju decenijama. Postale su deo naše muzičke scene, kulture i svakodnevnice a da toga po nekad nismo niti svesni - objasnio je on. Inače ovo je drugi put da je "A:kultura" odlučila da organizuje veče posvećeno filmskoj muzici sa Balkana, nakon što je prvo, skromnije, bilo veliki uspeh, pošto je publika oduševljena tražila kada će sledeći put novo druženje uz muziku koju nose u srcima I van otadžbine. 

Koncert će se održati u subotu 30.marta, sa početkom u 19.30 časova, u pozorištu "Akzent" (Theresianumgasse 18, 1040 Wien). "Vesti" i "Vesti-online" poklanjaju svojim čitaocima 5 puta po dve karte, a sve što treba da uradite je da se prijavite na mejl austrija@vesti.de. Srećno!

2024 © - Vesti online