Petak 22.03.2019.
20:23
Vestionline

Krstajić veruje u Darka i "sanja" Ronalda

MN Press
Mladen Krstajić, selektor Orlova

- Pozitivna je energija, koncentracija, želja za dokazivanjem i dobrim rezultatom. Prezentovanje samog sebe i svoje zemlje, što je najbitnije. Videlo se da smo jedna celina, da žele nešto da naprave i to se ispostavilo rezultatom - rekao je Mladen Krstajić.

Povređenom Nemanji Matiću i Aleksandru Prijoviću "priključili" su se Aleksandar Kolarov i Filip Kostić, stoga su naknadno pozvani i Filip Mladenović i Milan Gajić, dok je dobra vest što je Ljubomir Fejsa u prestonici Portugala dočekao reprezentaciju, ali i dalje ostaje otvoreno pitanje da li će biti zdrav za meč...

- Pojačali smo konkurenciju za meč i treninge. Imamo nekoliko i rovitih igrača (Gaćinović, Maksimović...), mnogo je povređenih i moramo da pazimo.

Mladen Krstajić je otvoreno rekao da stoji iza svakog igrača na spisku i da nema strah nijednog od njih da ubaci u igru, kao i da se u pripremi mečeva za Nemačku i Portugal neće razlikovati baš ništa - podsećajući tu da oni svaku utakmicu spremaju studiozno.

- Moram da ponavljam kao papagaj, atmosfera je odlična i krasi nas već neko vreme. Nemamo nikakvih nesuglasica i to je najbitnije. Bitno je da se pojave Tadić i Mitrović, nadam se da će biti spremni za meč...

Ko vas je najviše obradovao od igrača protiv Nemačke?

- Ne volim da pričam o tome, svi su dali svoj maksimum i delovali smo kao tim. Ne bih nikoga da izdvajam... - naveo je selektor Srbije.

Ipak, mnogo je negativnih komentara bilo na račun partija Ljajića i Milinković-Savića.

Objektivno dva najslabija pojedinca utakmice protiv Nemačke nisu pravili razliku na terenu kakva se od njih očekivala, a da li je to možda povezano i sa pozicijom na terenu? Ljajiću je teško kada se pomeri na levu stranu, dok SMS nije "pravi centralni vezni". Obojici nekako više leži uloga iza napadača...

- Oni su mnogo pametni i kvalitetni igrači da im svaki sistem odgovara. Sve zavisi kako ko gleda, sa moje tačke gledišta ispunili su sve što smo tražili. U suštini sam zadovoljan kako su se ponašali i igrali - diplomatski je odgovorio selektor.

Istakao je da ga je posebno obradovala partija Darka Lazovića, za koga kaže da se na njega "sada ozbiljno računa", dok je najveća bojazan na mestu levog beka.

Miroslav Bogosavac se teško nosio sa krilnim igračima Nemačke, upravo tu je jak i Portugal, pa i dalje ostaje otvorena dilema ko će zaigrati uz levu aut-liniju u odsustvu Aleksandra Kolarova i Milana Rodića.

- Možda i Rukavina bude levi bek. U odbrani imamo igrače koji mogu da igraju na svim pozicijama, tako da se ne brinem - mirno je zvučao Mladen Krstajić.

S obzirom na to da je najveća opasnost Kristijano Ronaldo, koji se za meč protiv Srbije vraća u reprezentaciju prvi put posle Svetskog prvenstva, novinare je zanimalo i da li je sanjao njihovog najboljeg fudbalera?

- Ronalda sanjam već duže vreme! - nasmejao se Krstajić.

2024 © - Vesti online