Petak 22.03.2019.
19:35
Vestionline, Tanjug

"Zaev je opasan politicar, speman na sve zarad vlasti"

EPA/Vassil Donev
Zoran Zaev

Otkad je Zaev na vlasti, ponovio je Drecun, u Skoplju se nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti.

Nije, kaže, o tome i ranije pričao napamet.

- Jel vidite koliko je Zaev pokvaren političar, dvoličan, ciničan, koliko je spreman da izazove čak i nasilje da bi se dokopao vlasti. I koliko je to opasan političar. Ja sam u više navrata govorio da se, otkad je on došao na vlast, u Skoplju nalazi štab za destabilizaciju Srbije, za nasilnu promenu vlasti. Nisam to napamet pričao - naveo je.

Istakao je da je sastavni deo onoga što traže protestanti je autonomija za Sandžak, prvi korak ka otcepljenju tog dela Srbije.

- Da li je možda nekome palo na pamet da urade isto što su i ovi u Makedoniji sa terorističkom grupom. Možda Ramuš Haradinaj iskoristi situaciju da napravi rusvaj. Ne u centralnoj Srbiji, nego u Beogradu, možda u Novom Pazaru. Kad imate ljude koji šetaju sa fantomkama, vi nikad ne znate ko je ispod te fantomke i šta može da uradi i šta ima u sebi - ukazao je Drecun.

Otkrio je da je Zaev preko nezvaničnih kanala tražio da mu Srbija pomogne da sruši bivšeg premijera Nikolu Grujevskog. 

- Evo to vam kažem otvoreno. Pokušavao je na sve načine da dođe do (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića da mu pomogne da sruši Grujevskog. Srbija nije htela da se meša u sve to. Mi želimo da budemo dobri susedi Makedoniji i odbili smo tako nešto - kaže Drecun.

Dodao je da Zaev sada ima neku fiksaciju da se sveti u najmanju ruku zbog toga što nismo smeli da učestvujemo u izazivanju nasilne promene vlasti u Skoplju.

- Srbija nije ta zemlja - zaključio je predsednik parlamentarnog Odbora za KiM.

2024 © - Vesti online