Petak 22.03.2019.
20:15
R. Lukić - Vesti

Mirjana kao Rembrant

R. Lukić
"Buđenje" je simbol slobode: Dr Mirjana Avramović Popović

Sada je Mirjana biblijskim temama posvetila i ceo ciklus koji je nastao 2017 i 2018. Centralno mesto u ovom ciklusu zauzela je slika "Blagovesti", koja je prošle godine bila izložena u Nemačkoj u finalu za takmičenje u modernoj ilustraciji Biblije. Slike iz ovog ciklusa odišu blagošću koja podseća na pravoslavne ikone.

Za sliku "Buđenje" posetioci su pokazali najveći interes, a Božo Grozdanić, dobar poznavalac slikarstva primetio je da ovogodišnja izložba, u odnosu na onu prošlogodišnju, pokazuje veliki umetnički napredak.

Nemica Almut Henčel je posle detaljnog razgledanja svih slika bila oduševljena, toliko da je primetila da na Mirjaninim delima ima nešto i rembrantizma, što je naša umetnica primila kao kompliment koji godi, ali je ocenila da je teško doseći majstorstvo genijalnog slikara kakav je bio Rembrant.

U velikoj, gotovo luksuznoj galeriji Kruga umetnosti ( Kunstkreis Laatzen - Hildesheimerstr.368) Mirjana je izložila 27 ulja na platnu većih, srednjih i manjih formata . Izložba se do 2. aprila može pogledati utorkom od 13 do 15 sati, sredom od 10.30 do 15.00 , subotom od 14.00 do 17.00 i po dogovoru na telefon 05102 5210.

Uz kist od osnovne škole

Dr Mirjana Avramović Popović, u Beogradu je diplomirala pejzažnu arhitekturu, a u Hanoveru je doktorirala iz oblasti planiranja predela. Bila je predavač na univirzitetima u Beogradu, Hanoveru i Lucernu u Švajcarskoj, a danas živi u Hanoveru kao slobodna umetnica. Mirjanin slikarski talent prva je zapazila njena profesorka likovnog vaspitanja u osnovnoj školi u Beogradu.

2024 © - Vesti online