Petak 22.03.2019.
15:00
Nezavisne

Studenti ispred RTS: Oslobodila nas je istina, a ne Vučić

Youtube
Uhapšeni student Stefan Simić

Student Pravnog fakulteta Stefan Novaković i student Fakulteta političkih nauka Stefan Simić novinarima su poručili da je policija prema njima bila korektna, ali su dodali da su mediji bliski režimu predsednika Srbije predstavili kao velikog osloboditelja mladih, a da je, kako kažu, njih oslobodila isključivo istina.

- Cela medijska mašinerija koja radi u interesu režima je pokušala da spinuje kako je Aleksandar Vučić veliki osloboditelj mladih, a kako smo mi ostavljeni na cedilu od strane opozicije i baš zbog toga - zato što su nas iskoristili zarad političkih poena - pozivamo mlade da nam se pridruže u subotu jer mi samo želimo pravdu i normalnu državu - izjavio je Stefan Novaković.

Studenti su poručili da ni vlast ni opozicija ne rade dovoljno za mlade, ali su pozvali studente da im se u narednim protestima pridruže. Takođe su najavili učešće u "slobodnom Dnevniku Srbije".

Na pitanje novinarke Studija B sa kojim pravom su ušli u Javni servis, studenti su rekli da na ulazu u RTS nije bilo policije niti obezbeđenja, kao i da tokom ulaska i boravka u prostorijama televizije nisu videli sukobe i incidente.

Podsetimo, 18 osoba je privedeno tokom vikenda zbog učešća u protestima koji su održani u subotu i nedelju, a prema zvaničnim informacijama MUP-a Srbije osmoro je uhapšeno zbog počinjenih krivičnih dela.

2024 © - Vesti online