Petak 22.03.2019.
08:17
Vestionline

I u Majamiju svi naši igraće u drugom kolu

EPA/Larry W. Smith
Miomir Kecmanović

Krug je na Floridi zatvorio Miomir Kecmanović (95. na svetskoj listi), koji je rano jutros po našem vremenu savladao Letonca Ernestsa Gulbisa (78) sa 6:2, 7:5. Učinak naših igrača u Majamiju je i efektniji nego u Indijan Velsu jer su tamo trojica već bili u drugom kolu kao nosioci, Kecmanović zato što je kao "srećni gubitnik" zauzeo mesto povređenog Južnoafrikanca Kevina Andersona, a sada je tu privilegiju imao jedino Novak Đoković, vodeći na listi, dok su se ostali za to izborili na terenu.

Parovi drugog kola

Novak Đoković (1) - Bernard Tomić (Australija, 81)

Janko Tipsarević (453) - Roberto Bautista Agut (Španija, 25)

Dušan Lajović (44) - Kei Nišikori (Japan, 6)

Filip Krajinović (103) - Sten Vavrinka (Švajcarska, 37)

Miomir Kecmanović (95) - Frensis Tijafo (SAD, 34)

Danas igraju Đoković, Tipsarević i Lajović, čiji meč s Nišikorijem otvara program na jednom od terena u 17 časova po našem. Đokovićev duel neće početi pre 23 časa.

Ako Đoković prođe, sastaće se s uspešnijim iz meča Džon Milman (Australija, 39) - Federiko Delbonis (Argentina, 83).

Ukoliko Tipsarević pobedi, igraće ili s Italijanom Fabijom Fonjinijem (17) ili s Argentincem Gvidom Andreocijem (80). U četvrtom kolu je moguć duel naših igrača.

Ako Lajović načini podvig, sledeći suparnik bi mu bio uspešniji iz meča Australijanca Nika Kirjosa (33) i Rusa pod kazahstanskom zastavom Aleksandra Bulbika (131), koji je prošao i kvalifikacije.

Ako podvig načini Krajinović, igraće, sasvim je jasno, protiv švajcarskog asa Rodžera Federera (5), potpunog favorita u okršaju s Moldavcem Raduom Albotom (46).

Kecmanovića pobeda protiv mladog lava američkog tenisa vodi na megdan španskom veteranu Davidu Fereru (155) ili Nemcu Aleksandru Zverevu, trećem "reketu" sveta. 

2024 © - Vesti online