Petak 22.03.2019.
02:18
Vestionline

Denver pobedio i u glavnom gradu, Jokić opet s dabl-dablom (VIDEO)

EPA/Erik S. Lesser
Jokić u duelu s centrom Vašingtona Brajantom

Denver je već obezbedio učešće u plej-ofu, a s Vašingtonom se sastao tek prvi put u ovoj sezoni. I iz američke prestonice ide uzdignuta čela kao što je i iz Bostona u prošloj utakmici. Njegova svojevrsna turneja od četiri meča u gostima nastavlja se protiv Njujorka i Indijane.

Nikola Jokić je kao i u utakmici sa Seltiksima postigao dabl-dabl, 48. u sezoni. Odmicao je u učinku pa je njegovo "dvostruko-dvostruko" bilo izvesno već posle prvog poluvremena. Na polovini susreta Denver je vodio s osam poena prednosti, ali je domaćin u treću četvrtinu krenuo furiozno pa se u poslednju ušlo s nerešenim rezultatom (85:85).

Jokić se u finišu istakao s nekoliko korisnih dodavanja, dajući za pravo treneru Vašingtona Skotu Bruksu koji je uoči susreta rekao da naš košarkaš ima pasove kakve ni veliki Medžik nikada nije imao. Za 35 minuta u igri dao je 15 poena (1-1 slobodna bacanja, 4-8 za dva, 2-4 za tri), a ostvario je i 11 asistencija i šest skokova (3+3). Još četvorica Denverovih igrača imalo je isti košgeterski učinak kao naš as.

Posle poraza protiv Golden Stejta na terenu prvaka tim iz Kolorada je nanizao pet uspeha. 

2024 © - Vesti online