Četvrtak 21.03.2019.
20:32
Vestionline

Kalinić odličan u Moskvi ali je "učenik pobedio učitelja" (VIDEO)

euroleague.com/
Serhio Rodrigez prolazi pored Bobija Diksona

Moskovljani su se osvetili Feneru za poraz koji su im naneli u Turskoj i došli na pobedu zaostatka na tabeli Evrolige, ali porazom od dva poena razlike tim Željka Obradovića je zadržao prednost u međusobnom okršaju nad ekipom CSKA jer je u "Ulker areni" slavio 79:75.

Gosti iz Turske su bolje otvorili meč i poveli, pa posle prvih 10 minuta imali prednost od četiri poena. Ipak, domaći sastav je uspeo da se konsoliduje i da na poluvreme ode sa minimalnom prednošću.

U trećem kvartalu viđen je pravi egal, bez mnogo lepe košarke. CSKA je uspevao da održi prednost, ali nije uspevao da se "odlepi". Fener je to iskoristio i početkom poslednje četvrtine dođe do prednosti, prve još od druge četvrtine.

Posle jednog tajm-auta Dimitrisa Itudisa CSKA je napravio seriju 4:0, pogotcima Klajburna i Higinsa, te povede 63:59 na tačno dva minuta do kraja. Usledila je trojka Slukasa, ali i odgovor sa poludistance Higinsa, pa je na 1.20 do kraja Obradović bio primoran da "pozove" minut odmora.

Heket nije pogodio iz veoma izgledne pozicije, a Meli je na 50 sekundi do kraja imao priliku da donese vođstvo svojoj ekipi. Ipak, bio je polovičan, a to je kaznio nezaustavljivi Higins za 68:65, pa se ušlo u penal završnicu.

Peh za Fener desio se nedugo zatim, kada je Bobi Dikson promašio drugo slobodno bacanje, pa je CSKA mogao da krene da slavi.

Igrač utakmice bio je Klajburn sa 16 poena i osam skokova. Njega je pratio Higins sa 15 poena, dok niko više nije bio dvocifren kod Moskovljana.

Najbolji akter meča i igrač koji bi bio MVP da je njegova ekipa pobedila bio je Nikola Kalinić. Srpski košarkaš je bio najbolji u tri najbitnije kategorije u svojoj ekipi – imao je 17 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Drugi Srbin u Obradovićevom sastavu, Marko Gudurić, nije imao zapažen učinak, pa je za samo 14 minuta imao četiri poena. Dikson je imao 15, a Veseli deset poena.

Evroliga, 28. kolo:

Četvrtak:

CSKA Moskva - Fenerbahče 70:68
20.00 Bajern Minhen - Barselona
20.00 Budućnost - Anadolu Efes
21.30 Gran Kanarija - Olimpijakos

Petak:

18.00 Himki - Makabi Tel Aviv
19.00 Žalgiris - Darušafaka
20.30 Baskonija - Real Madrid
20.45 Armani Milano - Panatinaikos

2024 © - Vesti online