Četvrtak 21.03.2019.
20:24
Vestionline

"Ne stvarajte tenzije, dobar sam sa Federerom i Nadalom"

twitter.com/worldtennis
Najveći trio u istoriji svetskog tenisa

Đoković je pričao o odnosima između njega i Rodžera i Rafe posle turbulentnog odlaska predsednika ATP Krisa Kermoda.

Srbin je, iako nikada otvoreno, bio protiv Kermoda i za okončanje njegovog mandata krajem godine, dok su Federer i Nadal više puta otvoreno stali iza Kermoda i podržali ga.

Federer je nedavno rekao da je razočaran što Novak nije pronašao vremena da sa njim porazgovara o odluci ATP Saveta kojeg je Đoković predsednik. Ipak, srpski teniser kaže da između njega i ostalih članova "velike trojke" nema problema.

- Nisam primetio da se išta promenilo, ni sa njihove ni sa moje strane. Nema potrebe da se stvaraju tenzije i podele između nas. Sasvim suprotno tome, imam dobar odnos sa njima. Oduvek imamo poštovanje jedan za drugog. Naravno, jesmo rivali i jeste teško biti prijatelj pod tim okolnostima - rekao je Đoković.

Novak je spreman da promeni način komunikacije između tenisera i pokrene "otvoren dijalog".

Nadal i Federer su se tokom turnira u Indijan Velsu našli u kući Švajcarca kako bi razgovarali o budućnosti tenisa. Novak, kao predsednik Saveta, poziva Švajcarca i Španca u sve predstojeće razgovore.

- Potreban nam je otvoren dijalog, kao i raličitost mišljenja. Tako funkcioniše demokratsko društvo i svi pokušavamo da budemo deo njega. Pozivamo ih i želimo im dobrodošlicu, kao i svima ostalima koji žele da se uključe u političke diskusije - dodaje Đoković.

Novak je još jedanput pozvao Rodžera i Rafu da se pridruže diskusijama i odlukama Saveta.

- Savet igrača je samo deo organizacije. Mi nismo deo upravnog odbora, ne donosimo odluke. Mi smo samo predstavnici igrača koji sarađuju. Federer i Nadal su ikone našeg sporta toliko puno godina i njihovo mišljenje je svima bitno. Ako oni žele da se uključe u sve ovo, zvanično ili nezvanično, ja mislim da to može da bude samo pozitivno.

Srpski teniser se susreo sa Federerom, ali nije bilo vremena da porazgovaraju o ičemu političkom.

- Video sam Rodžera u sredu na otvaranju Centralnog terena. Porazgovarali smo na kratko, ali nije bilo vremena za razgovor o politici. Nadam se da ćemo u narednih par dana naći vremena za tako nešto - zaključio je Đoković.

Đoković svoje učešće na Mastersu u Indijan Velsu započinje u drugom kolu, gde ga očekuje duel sa boljim iz okršaja između Brazilca Tijaga Monteira i Australijanca Bernarda Tomića.

2024 © - Vesti online