Četvrtak 21.03.2019.
19:12
Vestionline

Francuzima stiglo šampionsko prstenje koje im daruje Pogba

twitter.com/MATUIDIBlaise
"Galski petlovi" se šepure prstenjem

Pol Pogba i Antoan Grizman su veliki poklonici američkog sporta, a najviše NBA. Kada se Francuska na Mundijalu u Rusiji prošlog leta vratila na svetski presto posle dve decenije, dvojac koji je u okosnici reprezentacije obratio se jednoj poznatoj juvelirnici iz Kalifornije da po ugledu na prstenje za šampione američkih liga izradi slično i za svakog "galskog petla".

Posle nekoliko meseci nakit je stigao, a francuski reprezentativci su ga stavili na ruke pošto su se okupili za prva dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prventvo dogodine (protiv Moldavije u Kišinjevu u petak, s Islandom u Sen Deniju u ponedeljak). Sponzor vrednog ukrasa je Pogba, koji se zahvalio Grizmanu što se ponudio da podele trošak, a mediji izveštavaju da je transport preko Atlantika platila Fudbalska federacija Francuske.

Ne zna se koliko je Pogba mora da zavuče ruku duboko u džep, ali je svakako mogao da priušti poklon saigračima iz nacionalnog tima s obzirom na to da mu je nedeljna plata u Mančester junajtedu 250.000 evra.

Darom se pohvalio i Blez Matuidi, uz zahvalnost Pogbi koja je izražena i zajedničkom fotografijom s prstenjem. Kalifornijska zlatara je obznanila kako prsten izgleda: plavi safiri, brilijanti od 11 karata i rubini poređani su trikolorno.

2024 © - Vesti online