Četvrtak 21.03.2019.
15:50
Vestionline, Tanjug

Maljević: Ne želim sa Obradovićem u slobodu; Obradović: Poistovetila se sa Vučićem (FOTO,VIDEO)

youtube/n1
Bojana Maljevi' na gostovanju na N1

Objašnjavajući tvit u kojem je navela: "Sa Boškom u RTS - neka hvala, kojim je reagovala na upad dela učesnika prostesta ''''1 od 5 miliona'''' u zgradu RTS, Maljević je za TV N1 rekla da se nije distancirala od građanskih protesta, već od Obradovića sa kojim,kaže, ne može da pristane da osvaja slobodu.

- Napisala sam ga kada je Boško Obradović bio sam na ulazu u RTS. Ne mogu da pristanem na to da slobodu osvajam sa čovekom koji ima ovakve stavove - rekla je za N1 Maljević.

Glumica smatra i da građani moraju da se distanciraju od takvih poteza opozicije koji, prema njenim rečima, štete svima, a korist donose samo Obradoviću i Aleksandru Vučiću.

Maljević je ocenila da je dosta rađeno da se imidž mirnih protesta naruši i naglasila da je radikalizacija potrebna,ali na nenasilan način. 

- Važno je da se u tome istraje. Taj Boško nije uhapšen, uhapšena su neka deca. Mislim da je to doslovno strašno. Takvih stvari može da bude sve više. Kada su protesti nenasilni i kada izražavaju svoje nezadovoljstvo na drugačiji način, do toga ne može da dođe - rekla je Maljević koja se posle tvita o Obradoviću našla na meti kritika i uvreda na društvenim mrežama.

- Nije napad na mene nešto što može da me poremeti, iznenadila me vulgarnost - kazala je glumica.
Govoreći o Obradovićevim stavovima, citirala je i njegov tvit kojim je reagovao na presudu Radovanu Karadžiću, u kome navodi da presuda Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima.

- Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude - piše Obradović u svom tvitu koji, prema mišljenju Bojane Maljević, mnogo govori o njegovim stavovima koji nisu nepoznati javnosti. 

- Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije - navela je Maljević.

Na kritike Maljevićeve, Obradović je reagovao na Tviteru, ali i na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini gde je rekao navodeći da ne razume zašto se ona na taj način poistovećuje sa Vučićem i izneo tvrdnju kako fašizam postoji kod Vučića.

- Mi smo antifašisti i baštinimo antifašističke metode - tvrdi Obradović i dodaje da je zato i tužio Vučića. 

Obradović je rekao kako Bojani Maljević ništa ne zamera i pozvao sve da prestanu sa ružnim komentarima na njen račun. 


 

Obradović se prethodno na Tviteru osvrnuo na prozivke glumice i napisao da je bio zaljubljen u nju sa 18 godina zbog, kako je naveo, kultnog filma "Ni na nebi ni na zemlji" - manifesta svih naših moralnih i društvenih propasti. 
 

2024 © - Vesti online