Četvrtak 21.03.2019.
17:55
Vestionline

Ove neobične i egzotične životinje sve češće postaju kućni ljubimci (FOTO)

Predstavljamo vam nekoliko najneobičnijih i najpopularnijih kućnih ljubimaca koji će vas osvojiti na prvi pogled:

Šugar Glajder

Mali torbari poreklom iz Australije, čije ime u prevodu znači ''sladak letač''. Toliko su sitni da mogu da stanu u dlan.

Leteća veverica

Sisar koji pripada porodici veverica. Nisu u stanju da lete kao ptice ili slepi miševi, ali zahvaljujući svojoj kožici u stanju su da jezde između krošnji drveća.

Akselotl

Najpoznatiji meksički repati vodozemac iz familije tigrastih daždevnjaka. Koriste se u biološkim istraživanjima kao model-organizmi, zbog sposobnosti da regenerišu delove tela, lakog uzgajanja i velikih embriona. Vrsta se smatra kritično ugroženom.

Paličnjak

Izgledaju kao male žive grančice. U svetu postoji više od 3000 vrsta paličnjaka. Njihov engleski naziv dolazi od grčke reči fantom i odražava njihovu sposobnost maskiranja, tj. spajanjem sa prostorom u kojem se nalaze.

Vidra 

Ova vrsta je iz porodice kuna, izuzetno prilagođena životu u slatkoj vodi. Poznate su kao veoma vešti plivači. Ovo slatko stvorenje će vam brzo ući pod kožu.

Skalopendra gigantera 

Poznata je i kao peruanska džinovska stonoga, može da naraste i do 30 cm. Ova vrsta je najzastupljenija u Južnoj Americi i na Karibima. Sve veći broj ljudi se odlučuje za ovu egzotičnu životinju kao svog ljubimca.

2024 © - Vesti online