Sreda 20.03.2019.
18:43
rts.rs, Vestionline

Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića, protest ispred Opštine (FOTO)

Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk
Glasanje u Skupštini opštine Grocka

Simonović nije prisustvovao današnjoj sednici.

Na početku sednice usvojena je dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

Simonović je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12. decembra prošle godine.

Simonović je 7. marta pušten iz pritvora u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, kao i Aleksandar Mihailović, za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Dva tabora na su bila prisutna protestima.

Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Lideri i pristalice opozicionog Saveza za Srbiju razišli su se nakon jednoipočasovnog skupa ispred zgrade opštine Grocka, a nešto kasnije i građani Grocke i pristalice lokalne vlasti.

Tokom trajanja sednice Skupštine opštine Grocka došlo je do oštrog verbalnog sukoba između predstavnika SZS-a i okupljenih građana Grocke i pristalica lokalne vlasti.

Oni su dobacivali "Bežite kući, lopovi", "Ovo je naša Grocka", "Boško, fašisto", "Đilasu, lopove", dok su pristalice Saveza za Srbiju uzvraćali sa – "kako vas nije sramota, kuću su zapalili".

Među okupljenima su bili političari iz Saveza Boško Obradović, Janko Veselinović, Zoran Lutovac, Nikola Jovanović, kao i novinar Milan Jovanović, čija je kuća izgorela.

Tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk
Boško Obradović uz pristalice u Grockoj

Lider Dveri Boško Obradović ponovio je da će, nakon Grocke, gde je smenjen Dragoljub Simonović, nastaviti proteste u svim mestima u kojima su namerni da smene lokalnu vlast – u Brusu zbog gradonačnika u ostavci Milutina Jeličića Jutke, i Subotici zbog gradonačelnika Bogdana Labana.

U tom nizu je, kaže, i Pink, kao i opština Žitorađa, u kojoj je, kaže, napadnut čovek koji podržava Savez za Srbiju.

Milan Jovanović je na skandiranje učesnika kontramitinga "Idite kući, lopovi", što je bilo upućeno funkcionerima Saveza za Srbiju, rekao da bi se i on rado vratio kući, ali ne može jer je izgorela.

Izrazio je očekivanje da će Simonović biti procesuiran ne samo zbog paljenja njegove kuće već i svih krađa koje je, kako kaže, počinio.

2024 © - Vesti online