Sreda 20.03.2019.
16:57 >> 21:34h
danas.rs, Vestionline

Protest studenata u Beogradu "Mislim, dakle hapsi me" (VIDEO)

Pod sloganom "Mislim, dakle hapsi me", studenti su se najpre okupili ispred zgrade tehničkih fakulteta u Bulevaru kralja Aleksandra gde im se obratio master Hemijskog fakulteta Nemanja Aleksić koji je rekao da studenti "neće zaboraviti" hapšenje svojih kolega.

On je rekao da studenti "neće ćutati pred takvim nasiljem" i dodao da će danas šetati do zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici zato što "Srbijom vlada medijski mrak".

Okupljeni su nosili transparente „Da se ne ponovi“, „Studenti FPN protiv Vučićevih kordona“, „Šetam, dakle postojim“, „Mislim, dakle hapsi me“ i uzvikuju „Vučiću lopove“, „studenti ne ćute“i „Nećemo sendviče“ dok kolonu predvodi bubnjar.

Studenti  su ispred zgrade RTS-a poručili da su tu da traže slobodu medija kako bi se „čula njihova reč“, jer na to „imaju pravo“.

„Omladina jeste Srbija“, rekla je Ana Knežević student Fizčkog fakulteta obraćajući se okupljenima ispred ulaza u RTS koji su skandirali „Hoćemo medije“.

Ona je kazala da vlast hapsi studente čak i srednjšokolce pokazujući time „da svesno pribegava represiji“. Prema njenim rečima studenti „ne traze, već zahtevaju promene“. Ona je poručila vlasti da „prizna da nije sposobna da vodi državu i da zato treba da ode“.

Studenti su su pred zgradom RTS-a skandirali „Nije srpski ćutati“ i „RTS-SNS“.

Skup je završen uz najavu studenta da planiraju za 4. april, kada se obeležava dan studenata, veliki protest svih studenata. Kod zgrade je bilo svega nekoliko običnih policajaca u uniformi, a saobraćajna policija je obezbeđivala trasu kojom su se kretali studenti.

2020 © - Vesti online