Sreda 20.03.2019.
19:10
Z. Mirković - Vesti

I Miki i Mini govore srpski

Z. Mirković
Mališani bili očarani predstavom

- Miki i Mini su bili divni, nastaviću da ih pratim preko crtanih filmova - kaže oduševljeni sedmogodišnji Dušan.

Ostala deca i on, uživali su jer su na svom maternjem jeziku mogli da čuju kako govore Miki i Mini.

- Ovo je prvi put da je Maslačak gostovao u Beču. Bili su sjajni, nastavićemo saradnju - kaže predsednik Kulta scene Rade Janićijević.

On je najavio da će isto pozorište 14. aprila izvesti predstavu "Sunđer Bob", a planirana su i kasnija gostovanja. Kult scene već u subotu organizuje, u saradnji sa Srpskim kulturnim centrom "Stevan Mokranjac" dečji mjuzikl po motivima bajke "Devojčica sa šibicama". Predstava će biti održana u prostorijama "Mokranjca" u 10. bečkom okrugu, Arthaberlplatz 3. Ovu predstavu će izvesti dečji hor "Bajićevi slavuji" Muzičke škole "Isidor Bajić" iz Novog Sada.

Osnivač i dirigent hora je prof. Ana Kovačić, koja najavljuje da će se hor bečkoj publici predstaviti autorskim mjuziklom na svoj, originalan način. Ova predstava, kako ističe Kult scene, nema samo umetničku vrednost, već i edukativnu da treba deliti, voleti i pomagati drugima. Prihod od ulaznica biće uplaćen Muzičkoj školi "Isidor Bajić" kao pomoć za dalji rad.

Hor u humanoj misiji

Članovi hora "Bajićevi slavuji" pevaju u operama Srpskog narodnog pozorišta, a već šest godina izvode operu za decu "Šumska kraljica". Bili su rezidencijalni hor "Europe Cantat NS 2015"
. Učestvovali su na festivalima, jedini su dečji hor koji je pevao u Skupštini Srbije.
Sarađivali su sa horovima iz Bona, Pečuja, Stokholma, a učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, i sami su pokretači akcije "Muzičari velikog srca" kojom već 13 godina udruženi sa decom Novog Sada i okoline pomažu svima kojima je pomoć potrebna.

2024 © - Vesti online