Utorak 19.03.2019.
20:43 >> 20:43h
Vestionline

PSŽ pobedio UEFA

twitter.com/PSG_inside
 

Fudbalski klub Pari Sen Žermen dobio je danas pravnu bitku protiv Evropske fudbalske unije (UEFA), nakon što je evropska kuća fudbala pokušala da otvori istragu oko transfera, plata igrača i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažio je žalbu pariskog kluba na pokušaj UEFA da otvori istragu koju je prethodno okončala.

CAS je naveo da je doneo takvu odluku na osnovu toga što je UEFA trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. godine da Pari Sen Žermen nije kriv za kršenje pravila finansijskog fer pleja.

"Pobeda" Pari Sen Žermena protiv UEFA bila je očekivana, nakon što je Galatasaraj u sličnom slučaju dobio evropsku kuću fudbala pred CAS.

Presuda u korist Pari Sen Žermena je odvojena od druge istrage UEFA o finansijama francuskog šampiona u sezoni 2017-2018, kada su dovedeni Nejmar i Kilijan Mbape.

Uvođenjem finansijskog fer pleja pokušana je kontrola troškova klubova, tim pravilom klubovima je zabranjeno da troše više nego što zarade.

Konzorcijum iz Katara je 2011. godine kupio Pari Sen Žermen i od tada se klub sumnjiči da je koristio precenjene sponzorske ugovore od gasnih kompanija u Kataru, kako bi se unela ravnoteža u račune i ispunila pravila UEFA.

Pariski klub je potrošio mnogo novca 2017. Za rekordan transfer od 222 miliona evra iz Barselone je doveden Nejmar.

U isto vreme na pozajmicu iz Monaka doveden je Mbape, a godinu dana kasnije klub je kupio francuskog reprezentativca za 180 miliona evra.

2024 © - Vesti online