Utorak 19.03.2019.
16:05
Vestionline

Crvena zvezda obezbedila je potpis jednog od najvećih talenata košarke

www.eurocupbasketball.com
Košarkaši Zvezde

- Ovim ugovorom nastavljena je praksa ustanovljena u sistemu KK Crvena zvezda da najtalentovaniji igrači mlađih selekcija posle igranja u pionirskim, kadetskim i juniorskim kategorijama, potpisuju prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima - saopštio je prvak Srbije.

Lazar Vasić je rođen 3. januara 2001. godine u Beogradu, igra na poziciji plejmejkera. Prve košarkaške korake napravio je u KK Abba u Bariču, a još 2014. godine sa samo 13 godina prešao je u Zvezdu i prethodnih pet godina prošao sve mlađe selekcije. Od 2016. je reprezentativac Srbije, sa ekipom do 16 godina je učestvovao prvenstvu Evrope u Poljskoj, a u Podgorici je godinu dana kasnije osvojio bronzanu medalju. Prošle godine bio je član reprezentacije koja je učestvovala na Mundobasketu za igrače do 17 godina u Argentini.

Kao član juniorske selekcije Crvene zvezde, prošle godine je igrao finale juniorske ABA lige u Laktašima, osvojio je titulu prvaka Srbije prošlog leta, a ove sezone takođe kao kapiten predvodiće ekipu na završnim turnirima ABA lige u Slavonskom Brodu, i Evrolige u Vitoriji.

2024 © - Vesti online