Sreda 20.03.2019.
00:11
D. Dekić - Vesti

Tabloidi puni teorija zavere

Vesti
"Žuta štampa" prednjači u pisanju o haosu

Tabloid "Informer" je "otkrio" pakleni plan za opšti haos, navodeći da opozicija sprema "lažni napad" na lidera Dveri Boška Obradovića i Natašu Jeremić, suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

- To bi iskoristili za udar na vlast koju bi optužili za nasilje - piše "Informer" i pozivajući se na neimenovane izvore.

Isti tabloid navodi da su upad u RTS i protest ispred Predsedništva Srbije samo početak realizacije plana za izazivanje haosa koji bi doveo do nasilnog otimanja vlasti.

"Srpski telegraf", pak, "saznaje" da je predsedniku Vučiću stigla upozoravajuća "hitna depeša" od ruskog predsednika Vladimira Putina. Tabloid je obnarodovao i "detalje krvavog scenarija" koje je u Moskvi "otkrio" Mlađan Đorđević, kum jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa. Tvrde i da je u Moskvi lobirao za svrgavanje Vučića.

"Vučić matirao Boška i Đilasa", naslov je u tabloidu "Alo!" koji piše da "predsednik nije ustuknuo pred fašistom i tajkunom". "Kurir" na naslovnici objavljuje "Boško, Vuk i Đilas divljali po Beogradu", kao i da su "hteli da linčuju Vučića".

- Opozicioni lideri izazvali haos, napali policiju dok se predsednik obraćao naciji - objavljuje ovaj tabloid koji tvrdi da je tokom protesta ispred Predsedništva policajac "isečen nožem".

O "tenzijama i incidentima" u Beogradu piše i "Blic" pod naslovom "Radikalizovali proteste". List ukazuje da je tokom protesta u nedelju u više navrata došlo do okršaja demonstranata s policijom.

"Tvrd sam orah, kraj je nasilju", naslov je u "Večernjim novostima" koje navode da su lideri SzS na silu pokušali da upadnu u Predsedništvo, dok je "Politika" bacila akcenat na Vučićevo Instagram obraćanje u kojem kaže da hoće da sačuva svaku srpsku glavu.

"Danas" o tenzijama

Dnevnik "Danas" objavio je da je predsednik Srbije držao konferenciju za novinare dok su demonstranti bili ispred Predsedništva Srbije. List dodaje da je privedeno sedmoro demonstranata zbog upada u RTS i da je to bio razlog da se protesti premeste ispred zgrade policije. Citirani su i predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine koji navode da je "incident ispred RTS posledica opasnih tenzija u društvu za koje je najodgovornija vlast".

2024 © - Vesti online