Utorak 19.03.2019.
11:08
Vestionline

Produžen konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata

PKS
 

Obuka druge generacije konsultanata odvijaće se prema Programu Centra za digitalnu transformaciju, pripremljenim u saradnji sa PKS i Privrednom komorom Austrije. Svi kandidati prolaze obuku za opšti modul - ekspertska analiza, nakon čega se opredeljuju za jedan od tri specifična - digitalna transformacija (modeli i procesi poslovanja), E-trgovina/E-marketing i društvene mreže, IT sigurnost i zaštita  podataka. Svi detalji dostupni su na web sajtu www.cdt.org.rs 

Kandidati koji sa uspehom prođu proces sertifikacije imaće mogućnost da, kao deo tima konsultanata, učestvuju u Programu podrške digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća. Ovaj Program je deo zajedničkih aktivnosti Privredne komore Srbije, GIZ i Razvojne agencije Srbije, koji se odvija u koordinaciji sa Centrom za digitalnu transformaciju.

Program predviđa nekoliko faza rada sa privrednim društvima - on line samoprocenu, ekspertsku analizu, strategiju digitalne transformacije po jednom od tri modula, kao i fazu implementacije izabranog rešenja.
 
Obuku su u prethodnoj godini prošla 22 kandidata, koji su nakon toga uspešno sertifikovani od strane WIFI - Akreditovanog sertifikacionog tela Privredne komore Austrije, ovlašćenog da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.

Digitalizacija nije samo proces transformacije društva i privrede u celini, već i uslov opstanka kompanija na domaćem i globalnom tržištu. Primena savremenih i inovativnih tehnoloških rešenja, zasnovanih na IKT-u, danas je jedan od osnovnih instrumenata za podizanje konkurentnosti, produktivnosti i efikasnosti ekonomije u celini.

2024 © - Vesti online