Utorak 19.03.2019.
10:13 >> 12:18h
Vestionline

Mediji: Jugoslav Smiljkić ubijen u Johanesburgu

pixabay.com
 

Prema pisanju medija iz JAR, Smiljkiću su prišla dvojica napadača dok je stajao pored puta na svom motoru i telefonirao.
- Čim je zaustavio motor, naišli su napadači u crnoj hondi. Dvojica su odmah istrčala i istog momenta su počeli da pucaju. Čim je Smiljkić pao, jedan je napadača je počeo da beži ka automobilu, u kom ga čekao saučesnik, dok je drugi prišao Smiljkiću i "overio" ga kroz kacigu - preneli su mediji reči očevidaca krvavog obračuna.
Napadače su opisali kao muškarce obučene u crno, sa fantomkama na glavama i tamnim naočarima.
- Očigledno je da je reč o profesionalnom ubistvu. Očevici su primetili da su na rukama čak imali i rukavice. Očito su vodili računa da ne ostave nijedan trag - pišu mediji.
Jedan od očevidaca je, navodno, pritrčao Smiljkiću kom je najmanje šest hitaca završilo u grudima i dva u glavi, ali njemu nije bilo spasa i preminuo je nekoliko trenutaka kasnije.
- Još se proverava šta je motiv napada, a policija traga za napadačima. Žrtva je identifikovana i veruje se da je reč o nastavku obračuna u kojima je u poslednjih godinu dana ubijeno najmanje pet osoba koje se dovode u vezu sa srpskom mafijom - preneli su mediji reči izvora iz policije. 
Navodno se sumnja da je likvidacija povezana sa ubistvima Milana Đuričića Mikija, za kojim je Srbija tragala zbog učešće u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine, kao i sa ubistvom crnogorskog trgovca dijamantima Đorđa Mihaljevića.
- Jedan od pravaca istrage je i sukob zbog poslova s drogom, koji već neko vreme tinja između srpske i bugarske mafije u toj državi - naveli su izvori iz istrage.
Južnoafrički medij pišu i da jš nije stigla zvanična potvrda o identifikaciji jer su u toku provere otisaka prstiju i upoređivanje s podacima iz ličnih dokumenata koja je imao kod sebe u vreme ubistva.
- Navodno je kod sebe imao falsifikovana dokumenta Češke - kazao je isti izvor za medije.

Privođen u Srbiji
Jugoslav Smiljkić, prema pisanju beogradskih medija, godinama je živeo u Johanezburgu i u Srbiji nije bio hapšen zbog teških kriminalnih dela.
- Ukoliko je reč o istom čoveku, on je privođen pre petnaestak godina zbog kafanske tuče - preneli su mediji reči sagovornika iz MUP Srbije.

Gavrić bez azila
U Južnoafričkoj Republici nalazi se i Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Gavrić se nalazi u pritvoru u Kejptaunu i nedavno je tamošnji sud odbio da mu da azil koji je tražio. Zbog toga postoji velika verovatnoća da će on uskoro biti izručen Srbiji, koja ga traži zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Hronologija zločina
- mart 2011. - ranjen je Dobrosav Gavrić u napadu u kojem je likvidiran šef mafije Siril Bika. Gavrić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina robije zbog ubisva Željka Ražnatovića Arkana
- novembar 2013 - u svojoj kući u Johanezburgu ubijen je Veselin Laganin (54)
- decembar 2013 - od posledica mučenja u Johanezburgu umro je Petar Mišo Mihaljević
- april 2018 - ubijen je Milan Đuričić Miki (46), saučesnik u ubistvu Arkana. Đuričić je izreštan u automobilu dok je stajao na semaforu
- maj 2018 - u Novom Beogradu ubijen je Gorgije Darmanović koji je živeo u Johanezburgu
- juli 2018 - u Johanezburgu je ubijen Darko Kulić (46)
- septembar 2018 - Đorđe Mihaljević (44), čiji je otac likvidiran u decembru 2013, ubijen je u Johanezburgu u svom automobilu kad su mu dvojica napadača prišla na motorima dok je stajao na semaforu.

2024 © - Vesti online