Ponedeljak 18.03.2019.
19:25 >> 10:27h
Vestionline

Žreb za Majami: Novak sa Rodžerom samo u finalu

twiiter.com/
Novak Đoković, broj 1 na ATP listi

Obavljen je žreb za takmičenje čiji je nagradni fond 7.97 miliona dolara, a utisak je da će Đoković imati prilično nezgodan put ka eventualnom finalu.

Novak je kao prvi nosilac na startu slobodan, da bi u drugom kolu igra sa boljim iz meča između Tomaša Berdiha i Bernarda Tomića.

Berdih je svakako veoma neugodan rival za početak turnira, bez obzira na izrazito pozitivan skor koji Đoković ima protiv njega.

Ukoliko prođe u treće kolo, srpski teniser bi, barem prema težini nosilaca, trebalo da igra sa Australijancem Džonom Milmanom.

U osmini finala mogući su dueli sa njegovim dubl partnerom iz Indijan Velsa, Italijanom Fabijom Fonjinijem, ili Robertom Bautistom Agutom iz Španije, ali i Jankom Tipsarevićem ukoliko on preskoči sve prepreke do tada.

U četvrtfinalu, Novak ide na jednog od topovskih servera, Džona Iznera ili Miloša Raonića, dok prema skeletonu u polufinalu može da se sastane sa šampionom Indijan Velsa, Dominikom Timom ili petim nosiocem, Keijem Nišikorijem.

Tek u finalu, Đoković može da se sastane sa Rodžerom Federerom ili Aleksanderom Zverevim koji je drugi nosilac na takmičenju na Floridi.

Janka Tipsarevića očekuje na startu duel sa Amerikancem Bredlijem Klanom, a ako prođe dalje, verovatno ide na Roberta Bautistu Aguta.

Dušan Lajović se u prvom kolu sastaje sa teniserom iz kvalifikacija, dok u drugoj rundi ide na petog nosioca, Keija Nišikorija.

Mladi Miomir Kecmanović, četvrtfinalista iz Indijan Velsa, sastaje se sa Ernestsom Gulbisom, a ako pobdi njega, najverovatniji rival mu je 28. nosilac, Amerikanac Frensis Tiafo.

Težak posao imaće Filip Krajinović. Počinje duelom sa Pjer-Igoom Erberom iz Francuske, da bi mu naredni protivnik mogao biti Stan Vavrinka, a ako pobedi njega, u trećem kolu i Rodžer Federer.

2024 © - Vesti online