Utorak 19.03.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline

Da li vas stvarno vidi samo kao "drugaricu"

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kad ste jako bliski sa osobom suprotnog pola, ali je vaš odnos "samo prijateljski", ponekad nije lako proceniti da li su njegovi postupci samo nešto što bi svaki pravi prijatelj uradio za vas, ili ipak pokušava da vam se približi i vaš odnos prevede u nešto romantičniji kontekst.

Naravno, iako biste ga najradije pitali o čemu se radi, to nećete učiniti jer ne želite da situacija postane neprijatna i potencijalno ugrozi vaše prijateljstvo. Ili moguću vezu, ako se i on vama dopada, naravno…

Pa, evo male pomoći. Ako radi nešto od ovoga što sledi, velika je verovatnoća da bi radije da bude sa vama u vezi, nego da nastavite da se družite.

Počeo je da vas zove da se viđate češće nego ranije

Možda ste imali neki "režim" i znalo se kad pijete kafu ili na kakva mesta odlazite zajedno, ali ako se to iznenada promeni i on želi da se viđate češće nego što je za vas uobičajeno, verovatno je shvatio da vas ne doživljava baš samo kao drugaricu.

Pravi dugoročne planove koji uključuju i vas

Recimo… planira vikend-putovanje krajem leta, a još ni proleće nismo dočekali kako treba. Ako pominje tako nešto, velike su šanse da želi da vaš odnos preraste u romantičnu vezu.

Dodiruje vas "usput" kad ste zajedno

Uhvati vas za ruku dok vam priča nešto, a prijateljski zagrljaj kad se sretnete traje delić sekunde duže nego što je "normalno"? Uhvati vas oko struka ako ste u većem društvu? Dopadate mu se, samo još nije skupio hrabrost da vam to otvoreno kaže.

Upoznaje vas sa sve više i više svojih poznanika i prijatelja

Ako vas sve češće poziva da vreme provedete sa njegovim prijateljima, ili da mu se pridružite na porodičnim okupljanjima, to je znak da želi da upoznate ljude koji su mu važni.

Želi da upozna vaše drugarice ili članove vaše porodice

To je siguran znak da ima potrebu da bude uključen u vaš život što je moguće više.

Želi da provodi vreme nasamo sa vama

Ako ste se ranije često viđali u većem društvu, a u poslednje vreme organizuje ručak ili večeru, odlazak na kafu samo za vas dvoje… Pa, jasno vam je šta je u pitanju.

Često započinje razgovor o vašem prijateljstvu

Da li vas stalno podseća na to koliko ste mu dragoceni i koliko uživa u druženju sa vama? Da li ističe koliko ste bliski, koliko se dobro zabavljate kad ste zajedno? To su sve suptilni načini da vam kaže koliko je vaš odnos dobar i koliko ga čini srećnim. Samo što se još boji da vam kaže koliko mu je tačno stalo do vas…

Piše vam svaki čas

Ako poruke stižu za "dobro jutro" i "laku noć"… Zaljubljen je. A vi vidite šta ćete.

2024 © - Vesti online