Ponedeljak 18.03.2019.
18:00
K. N.- Vesti - Foto: Lična arhiva

Kao suvo zlato

Lična arhiva
ZAHVALNI DO NEBA: Ljubica Micić, Dimitrije Radić, Darinka Ulamović i Lazar Grković

Novac je, u međuvremenu, prosleđen orahovačkim gimnazijalcima: Dimitriju Radiću, Lazaru Grkoviću, Ljubici Micić i Darinki Ulamović, kao i 14-godišnjem Stefanu Pendiću.

- Podela stipendija je prošla bez problema i kao i svaki put, O. V. je obradovao naše učenike. Kako su mi rekli osim što će novac koristiti za užinu i svakodnevne potrebe u školi, izdvojili su ponešto da kupe sitnice majkama za 8. mart. Samim tim, naš dobrotvor je na neposredan način učestvovao i u tome da obraduje njihove majke. Hvala mu od srca u ime sve dece, kao i "Vestima" što su uz nas i što nam svi skupa šaljete podršku koja mnogo znači. Svako dobro od Gospoda vam želimo - poručila je profesorka srpskog jezika Olivera Radić, zaposlena u gimnaziji, ističući da sami ne bi mogli da izađu na kraj sa svim nevoljama koje ih pritiskaju.
Koliko im samo stipendija znači, pojasnio je i mladi Lazar Grković, učenik druge godine orahovačke Gimnazije.

Lična arhiva
STIPENDISTI ANE IZ KANBERE: Nikola i Dušan Čukarić

- Poštovani darodavče, imam dva brata, Stefana i Uroša i živim sa roditeljima u Orahovcu. Želim da vam iskreno zahvalim na tome što nam svakog meseca donirate stipendiju koja nam mnogo znači u ovim teškim vremenima, jer ne samo da znači meni, već i na neki način olakšava mnoge brige mojim roditeljima. Uz pomoć stipendije kupujem sebi užinu u školi, a odvojim svaki mesec po nešto novca i planiram da sebi kupim računar koji će mi pomoći kroz školovanje. Isto tako i da se zabavim igrajući igrice. Koliko god se trudio, ne mogu da iskažem beskrajnu zahvalnost, ali i nadu da ćete nas uskoro posetiti - iskreno će Lazar.

Ono što je, takođe, bio veliki događaj za ovu školu, bila je i proslava Savindana, kada su svi učenici Gimnazije učestvovali u programu.

- Dobili su i poklon paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice "Radosti moja" iz Štutgarta. Članice ove organizacije Sanja Dijer, Rada Janjić i Emilija Perić su posetile Kosovo i Metohiju i podelile paketiće i novčane priloge koje su naši ljudi u Nemačkoj sakupili za porodice i manastire na Kosmetu. Zahvalnost darodavcima upućujemo i mi, profesori Gimnazije u Orahovcu, jer podrška našim đacima je podrška našoj školi i podrška opstanku Srba u Metohiji uprkos svakodnevnim iskušenjima - istakla je profesorka Radić.

Lična arhiva
Uručenje donacija: Olivera Radić i Lazar Grković

Reči zahvalnosti svojoj dobročiniteljki, Ani iz Kanbere, koja poput O. V. šalje redovno stipendiju, uputili su, takođe i braća Nikola i Dušan Čukarić uz najlepše želje.

Hvala i od Dimitrija

Svoju zahvalnost dobročinitelju O. V. iz Sidneja, uputio je i Dimitrije Radić.

-Želim da vam se od srca zahvalim što ste nam i ovog meseca poslali stipendiju. Proteklu sam iskoristio da kupim sebi kartu i odem u goste kod strica u Kraljevo i malo prošetam sa svojom braćom. Kao što znate, u Orahovcu nema mesta za izlazak nas mladih, niti kafića ni bioskopa, ni sportskih terena... Vama hvala na svemu i neka Gospod nadoknadi vaše dobročinstvo, pošto mi osim reči zahvalnosti ne možemo drugačije da vam uzvratimo na dobroti - poručio je Dimitrije Radić iz Orahovca.

2024 © - Vesti online