Ponedeljak 18.03.2019.
18:00 >> 10:43h
Vestionline - Foto: lifelineaid.org

Za brže i efikasnije preglede

lifelineaid.org
Prof. Radan Džodić, Kati Čaba, princeza Katarina, dr Mirjan Nadrljanski i dr Ana Jovićević

Prethodnih dana, princeza Katarina u pratnji Kati Čabe, ambasadorke Kanade u Srbiji, uručila je novu ultrazvučnu opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu. Ova medicinska oprema vredna je 73.000 evra i obezbeđena je zahvaljujući humanitarnim organizacijama Lajflajn Kanada i Lajflajn Njujork, čiji je pokrovitelj princeza Katarina.

- Institut za onkologiju i radiologiju je jedno od najvažnijih mesta za dijagnostiku i lečenje u Beogradu. Zato mora da ima najbolju medicinsku opremu i meni je veoma drago što smo doneli tako važnu i modernu ultrazvučnu opremu, koja će, sigurna sam, olakšati rad lekarima i medicinskim sestrama i omogućiti da dijagnostika i lečenje pacijenata budu brži i efikasniji.

Zahvaljujem humanitarnim organizacijama Lajflajn Toronto - Kanada i Lajflajn Njujork na ovoj vrednoj donaciji i na nastavku njihovog velikog truda u pružanju pomoći bolnicama u Srbiji.

Veoma sam srećna što u našoj dijaspori ima ljudi s velikim srcem koji zaista žele da pomognu svojoj zemlji i koji nisu zaboravili svoju otadžbinu. Volela bih da najavim da ćemo uskoro isporučiti i opremu za genetsko testiranje raka za vaš Institut, radnu stanicu za mamograf u Kliničkom centru Niš, koji smo donirali pre nekoliko godina, kao i 8 monitora za pacijente Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, kroz donaciju fondacije Niarchos iz Amerike, sa kojom već dugi niz godina sarađujemo - rekla je princeza Katarina.
 

2024 © - Vesti online