Ponedeljak 18.03.2019.
14:12
Vestionline

"Sunce je velika, mutno žuta kugla, koja uveče pocrveni i pada u talase" (VIDEO)

Wikipedia
 

U bajkama Grozdane Olujić susreću se neobični i novi svetovi događaja i junaka.

Koristeći se različitim simbolima i uvek obnovljenim motivima, Grozdana Olujić prepliće san i javu, realnost i fantaziju, smeh i ironiju, ukazujući na neke nove dimenzije misli o ljudskom životu i postojanju.

Bajka "Sedefna ruža", kroz život male školjke, koja pokušava da prevaziđe svoje skučene prostore, slikovito prikazuje da je život u celini složeniji ako se pokuša da se više i dublje otkriju njegove tajne.

Čovek sredinu gde živi doživljava kao monotonu i zato čezne za nekim drugim predmetima i nepoznatim svetovima uveren da ga tu čeka pravo zadovoljstvo i sreća.

Međutim, ako čovek ne može da promeni svet oko sebe može da promeni sebe samog i u sebi stvori svet koji će ga činiti srećnim i zadovoljnim.

Čežnja za nečim novim, lepšim, neobičnim ili retkim, zato postaje veliki podsticaj i inspiracija za stvaranje. A, to što čovek stvori postaje značajnije i važnije od svega drugog u njegovom životu.

U intepretaciji Mije Aleksića i uz muzičku pratnju Lazara Ristovskog, snimljene su ploča i kaseta, sa bajkama. Takođe, snimljina je i televizijska serija u devet nastavaka. 

Poslušajte ovu prelepu bajku: 

2024 © - Vesti online