Ponedeljak 18.03.2019.
11:41 >> 16:29h
Vestionline

Troje ljudi poginulo u pucnjavi u Utrehtu

EPA/Robin van Lonkhuijsen
Pucnjava u Utrehtu

Napad se dogodio rano jutros na više lokacija na periferiji grada, a policija je blokirala ulice oko mesta napada, prenose mediji. Policija je na Tviteru tada objavila da je nekoliko osoba povređeno i da je napadač u bekstvu. Opasnost od terorizma u tom gradu je podignuta na najviši nivo.

Za sada zbog ovog incidenta niko nije uhapšen, prenosi Rojters i dodaje da je bezbednost povećana u školama, džamijama i javnom prevozu. Kako prenosi holandski sajt NU, za sada nema podataka o broju i stanju povređenih. Svedoci navode da su čuli da je nekoliko puta pucano. 

Holandska policija identifikovala je 37-godišnjeg Turčina kao napadača i objavila njegovu fotografiju. 

Portparol holandske policije Jost Lanšage izjavio je da je pucnjava u tramvaju u Utrehtu možda imala teroristički motiv.


Holandski premijer Mark Rute otkazao je nedeljni koalicioni sastanak zbog situacije u Utrehtu i najavio da će se konsultovati sa timom za krizne situacije i situaciju ocenio kao zabrinjavajuću. 

Incident se dogodio u 10.45 po lokalnom vremenu na periferiji Utrehta, a nakon incidenta policija je izašla na lice mesta i blokirala saobraćaj i lokalne ulice. 

Policija je preko Tvitera upozorila građane da ne prilaze mestu napada, na skveru 24. oktobar i uspostavila je javnu liniju za sva informacije o događaju u Utrehtu.

2024 © - Vesti online