Ponedeljak 18.03.2019.
05:30
mondo.rs, Vestionline

Nova "raketa" sa trokrakom zvezdom (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iz AMG kuhinje stiže nova kombinacija ultimativnih performansi i slobode, koju donosi vožnja bez krova.

Novi "mercedes AMG GT R rodster" ima skoro identične performanse model s krovom, što znači da do "stotke" stiže 3,5 sekunde, dok je maksimalna brzina neznatno manja – 317 km/h, u odnosu na "kupeovih" 319 km/h.

Za ove raketne performanse najslužniji su 4,0-litarski V8 twin-turbo motor koji razvija 577 KS i 700 Nm obrtnog momenta i sedmostepeni menjačem s dvostrukim kvačilom, koji se odlikuje dužim prvim i kraćim sedmim stepenom prenosa.

Pored ove dve komponente, novi "rodster" se odlukuje i vrhunskom aktivnom aerodinamikom, koja se aktivira u zavisnosti od moda vožnje, kao i brzine vozila. Uz to i maska hladnjaka se prilagođava potrebama vozila usmeravajući vazduh prema kočnicama i zadnjem delu vozila.

Zanimljivo je da je zadnji deo "GT R rodstera" širi za 57 milimetara od modela AMG GT i GT S rodster. To je omogućilo montažu velikih 20-inčnih točkova i širih guma.

Inače, zadnja svetlosna grupa je izuzetno tanka, pa su svetla za vožnju unazad smeštena ispod velikog spojlera, pored trećeg stop-svetla.

2024 © - Vesti online