Nedelja 17.03.2019.
14:10 >> 14:42h
Vestionline, Policijski sindikat Srbije

Policijski sindikat: Kolege, odbijte naređenja, branite svoj narod

Tanjug/Tanja Valič

"Reprezentativni Policijski sindikat Srbije će uvek biti uz svoj narod i na strani naroda. Zato pozivamo kolege, policajce, ukoliko dobiju naređenje da se fizički obračunaju sa demonstrantima u Beogradu, to naređenje odbiju.

A. Vučićević
Boško Obradović

Policija mora da sačuva svoj obraz i da ne bude sredstvo politike, već da brani svoj narod i uvek bude na strani naroda.

A. Vučićević
Kola Hitne pomoći se probijaju kroz masu

- Takođe apelujemo na demonstrante da ni oni ne napadaju policajce. Da ih ne vređaju, ne psuju, jer oni su njihovi sugrađani, prijatelji, komšije. Davno je prošlo vreme da se policija i građani mrze i gledaju sa nepoverenjem. Ukažite poštovanje policiji, a policija će biti na strani naroda. Policija treba da se drži Ustava i zakona, a ne volje političara. Izlazeći van okvira svojih nadleznosti, Stefanović je svojim naređenjem doveo u životnu opasnost građane i same policajce. Žrtvuju policajce i narod radi ličnih privilegija. Na žalost, nepromišljeno je Stefanović pokrenuo spiralu nasilnih naređenja, koje mogu imati teske posledice po Srbiju. Sa žaljenjem smatramo da je bezbednosni Rubikon pređen - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije", piše u saopštenju.

A. Vučićević
Kordon policije

Ministar policije Nebojša Stefanović je u saopštenju MUP-a osudio napad na policajce.

2024 © - Vesti online