Subota 16.03.2019.
19:49
N1

Kovačević: Vučić se namerno okružio nesposobnima, da bi mogao da dominira

A. Čukić
Siniša Kovačević

Dramaturg Siniša Kovačević kazao je okupljenima da Srbija "ima potencijala da se oporavi", ali da treba da dođu 13. aprila kako bi se izborili "za malo pravde i mnogo slobode".

- Lažna je dilema pun frižider ili sloboda, a mi smo potomci onih koji su goloruki ustajali protiv careva, samo jedna jednakost postoji - sloboda ili smrt, a mi hoćemo slobodu - rekao je Kovačević koji je potredsednik Narodne stranke.

On je kazao i da građani nemaju prava da odustanu od protesta, zato što na taj način menjaju sistem vrednosti.

- Moramo se vratiti čestitosti i poštenju, a onda će političke promene doći kao nus pojava - rekao je Kovačević i dodao da "hoćemo da izaberemo predsednika koga na izbore neće dovesti bugarskim vozom, koji neće imati sve plakate u zemlji, gde se glas ne kupuje za crvenu i flašu pelinkovca".

On je ocenio da su građani dobili "božju kaznu od vlasti" i više puta ponovio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ode sa vlasti. Prema njegovim rečima, Vučić je stvorio kult vođe namerno se okruživši nesposobnim ljudima "kako bi mogao da dominira".

- To je čovek koji, kada se sretne sa istinom, ne prepozna je, jer se toliko se retko viđaju - rekao je Kovačević.

On je kazao i da je Kosovo sprsko, da je "deo svih nas" i da Vučić ne može da reši to pitanje.

- Ne mogu do dogovora doći ratni huškaš i trgovci organima i ubice, jedini način da se reši problem Kosova je da on ode - istakao je Kovačević. 

2024 © - Vesti online