Subota 16.03.2019.
18:44
N1

Pretnje direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću

Youtube
Direktor N1 Jugoslav Ćosić

Poziv je, kako je direktoru N1 predočeno, bio u vezi sa izveštavanjem N1 Srbija o terorističkom događaju na Novom Zelandu u kom je ubijeno 49 ljudi.

U tom razgovoru osoba koja se nije predstavila imenom, već kao službenik američke vlade, zahtevala je od Ćosića da objasni izveštavanje N1 o tragičnom terorističkom događaju, sugerišući da se iz izveštaja N1 može zaključiti da ova televizija ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan sa "terorističkom bazom" u Srbiji.

Od direktora N1 ultimativno je, u tom razgovoru, zahtevano da te dokaze predoči, usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslata "u roku od dva sata". U suprotnom zaprećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.

U razgovoru mu je, takođe, predočeno da je način na koji N1 izveštava o zbivanjima u SAD, uperen protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog "300 negativnih izveštaja" koje je o predsedniku SAD objavio N1 u sva tri centra - Beogradu, Zagrebu I Sarajevu.

Nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obavešteni su advokati N1 koji će preduzeti neophodne pravne radnje kako bi državni organi Srbije preduzeli istragu o ovom događaju.

2024 © - Vesti online