Subota 16.03.2019.
17:01
Vestionline

Nastavljeno Partizanovo posrtanje - treći poraz uzastopce (VIDEO)

MN Press
Portugalski napadač Rikardo Gomes bio je siguran s bele tačke

Partizan - Spartak 1:3 (1:1)

1.0 Gomes iz penala u 8, 1:1 Denković u 17, 1:2 Đenić u 50, 1:3 Obradović u 90+3

Partizan: Stojković, N. R. Miletić (od 28. Šehović), Valijente, Pavlović, N. G. Miletić, Šćekić (od 57. Kosović), Zdjelar, Zakarić, Pantić (od 40. Tošić), Nikolić, Gomes. Trener: Lazetić.

Spartak: Ostojić, Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević, Glavčić (od 90+2 Dunđerski), Maričić, Tufegdžić (od 68. Mladenović), Đenić (od 83. Đorđević), Denković, Obradović. Trener: Rogan.

Partizanova terenska inicijativa od početka utakmice urodila je plodom. U 8. minutu dosuđen je penal za "crno-bele" pošto je jednog igrača gostiju lopta udarila u ruku u kaznenom prostoru. Siguran s bele tačke bio je Rikardo Gomes, koji je postigao 14. pogodak u sezoni.

Spartak se nije pokolebao. Oslobodio se pritiska i krenuo je da težište igre preseljava na protivničku polovinu igrališta. Već u 17. minutu - 1:1. Strelac je bio krilni napadač Stefan Denković, koji je prevario jednog od Miletića, a čim je video prostor za udarac to je i učinio s ivice šesnaesterca. Partizanov golman Vladimir Stojković je uhvaćen u raskoraku. 

Subotički tim je do kraja prvog poluvremena još nekoliko puta zapretio, a Partizan je povrh svega morao da izvrši i dve prinudne izmene zbog povreda. Umesto Nemanje R. Miletića već u 28. minutu ušao je Zlatan Šehović , a umesto Danila Pantića u 40. Zoran Tošić.

Drugi deo meča počeo je izglednom prilikom Partizanovog napadača Nemanje Nikolića, kome je šansu pripremio Tošić, ali ubrzo posle toga Spartak je došao i u vođstvo. Dejan Đenić je kaznio smušenost odbrane "crno-belih". Pogodio je mrežu s peterca. Nedugo zatim Denković je glavom uzdrmao prečku.

U 64. minutu veliku priliku je proćerdao Gomes. Nebojša Kosović, poslednji adut među rezervistima, upotrebljivim pasom je poslao portugalskog napadača oči u oči s golmanom Milošem Ostojićem, ali se tamnoputi igrač spetljao, dajući sebi nedostižni for.

Partizan je u finišu krenuo na sve ili ništa. Uzalud. Spartaku je ostavljen prostor za protivnapade, a to je u nadoknadi vremena iskoristio Nemanja Obradović da zapečati sudbinu domaćina.

Pošto je Radnički kao gost savladao Zemun s 1:0 golom halfa Radovana Pankova u 83. minutu, razlika između drugoplasiranih Nišlija i trećeplasiranih "crno-belih" još je i veća.

Tri poraza uzastopno u prvenstvu Partizan nije pretrpeo još od finiša sezone 2006/07, kada mu je trener bio Miroslav Đukić prvi put. Tada je izgubio i četiri, redom od Hajduka u Kuli (3:0), Zvezde na svom stadionu (2:1) i u gostima od Bežanije (2:1) i Vojvodine (2:0).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online