Nedelja 17.03.2019.
03:30
Vestionline

Imate ove simptome posle mazanja kreme? Vreme je za promene

pixabay.com
 

Zato pažljivo pratite reakciju vaše kože na novi artikal. Ukoliko primetite neke od ovih simptoma, odmah prekinite sa upotrebom. 

Ovo su jasni pokazatelji da krema koju koristite ne odgovara vašoj koži: 

Neugodan osećaj na koži

Naneli ste kremu na lice i osećate svrab ili peckanje? To je pravi pokazatelj da lice odbija proizvod. Ukoliko imate neprijatan osećaj nakon nanošenja kreme, odmah isperite lice kako biste sprečili iritaciju kože.

Jak miris proizvoda

Ako je miris kreme koju ste izabrali jak, to znači da sadrži hemikalije ili alkohol, koji dodatno šteti koži. Na ovu stavku posebnu pažnju treba da obrate osobe sa osetljivivom kožom jer upotreba jakih hemijskih proizvoda može dovesti do upale i ljuštenja kože. 

pixabay.com
 

Dehidratacija

Ako imate veoma suvu i netolerantnu kožu, potrebna vam je hidratantna krema. Kreme koje u svojoj strukturi imaju više vode idealne su za osobe sa masnom kožom, dok je pravi izbor za one sa suvom kožom krema na bazi ulja. Velika je zabluda da masne kreme i one namenjene bebama odgovaraju ovakvom tipu kože. 

Pojava bubuljica

Ako se nakon korišćenja kreme pojavi problem sa aknama ili bubuljicama, krema koju koristite verovatno je teška za vašu kožu i dovodi do zapušenja pora koje izazivaju pojavu mitisera.  

2022 © - Vesti online