Nedelja 17.03.2019.
02:30
Vestionline

Greške koje prave zaljubljeni

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ignorišemo prvi utisak

Stručnjaci za neverbalnu i verbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo "osetiti" drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo nikakvu emociju.  Ako vam prvi utisak nije dobar i ne osećate se lepo u društvu potencijalnog partnera nemojte to da ignorišete. Intuicija vam nalaže da on nije prava osoba za vas, zato ne dozvolite sebi da vas fizički izgled ili seksualna prvilačnost zaslepi. 

U vezi zaboravimo na sebe

Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kad ste u vezi.. Uvek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko cenite sebe toliko će vas i drugi ceniti. 

Odlažemo probleme

Na početku veze većina parova ne želi da razgovara o ozbiljnim temama poput budućnosti ili raspravljanja o tome žele li jednog dana da stupe u brak i zasnuju porodicu. Međutim, ako imate određene želje i ciljeve, a primetite da vaš novi partner ne deli istu viziju budućeg života, preispitajte “teren” bez straha. Stručnjaci kažu da ne bi trebalo da imamo zadrške kada su u pitanju takvi razgovori, bez obzira na to koliko je “sveža” naša veza jer iskrenom komunikacijom jasno dajemo jedno drugome do znanja što stvarno želimo.

pixabay.com

Iako je loše i dalje smo tu

Skoro pa nema žene koja to nije doživela. Znamo da naš partner zapravo nije muškarac sa kojim se vidimo dugoročno jer nam jednostavno ne odgovara, ali ipak ne prekidamo vezu. Ponekad zato što se ne želimo da se osećamo usamljeno ili jednostavno zato što smo mnogo vremena proveli s njim i ne znamo kako dalje. Ne trošite svoje, a ni njegovo vreme – u krajnjoj liniji ovo se može nazvati sebičnošću. 

Zavolimo našu viziju, a ne njega

Većina žena doživela je situaciju da je prvi utisak odvede u projekciju daleke budućnosti sa muškarcem sa kojim se nalazi tek "na početku". Kada upoznamo šarmantnog muškarca koji nas obori s nogu, ponekad se brzo zaljubimo u samu ideju ljubavi. Tada zaboravljamo da za pravu dugotrajnu vezu punu poštovanja treba mnogo više od hemije, privlačnosti i strasti. Nekada nam je potrebno malo više vremena, da se osvestimo da je realnost daleko od naše projekcije i da za dugu vezu moramo pronaći konkretne i trajne vrednosti na kojima ćemo graditi temelje ljubavnog odnosa.

pixabay.com
 

I na kraju...

Nakon teškog i bolnog prekida svi imamo potrebu da okrivimo kompletan muški rod za sve loše što nam se dogodilo u vezi. Naravno, takva je reakcija ishitrena i obično nas brzo i prođe. Međutim, ako tog osećaja dugo ne možete da se rešite, onda to postaje problem jer vas sprečava u pronalasku ljubavne sreće. U novu vezu ne smemo ulaziti sa predrasudama jer onda nećemo izgraditi odnos pun poverenja ili ćemo oterati dobrog partnera svojim neutemeljenim sumnjama.

2024 © - Vesti online