Subota 16.03.2019.
09:58
Vestionline

Hamilton rame uz rame sa Šumaherom i Senom

EPA-EFE
Botas i Hamilton, Mercedesovi aduti, u Melburnu

Luis Hamilton je stavio na znanje konkurenciji da će biti glavni pretendent i za treću uzastopnu titulu svetskog šampiona, a šestu u karijeri. Bio je najuspešniji u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije. U nedelju (6 časova) krenuće s najboljeg mesta u glavnu trku, a prvi do njega biće njegov timski drug iz Mercedesa Finac Valteri Botas.

Hamiltonu je ovo šesti uzastopni put da ima tzv. pol poziciju u Melburnu, a osmi ukupno. Tako se poravnao u dostignuću s legendarnim šampionima Nemcem Mihaelom Šumaherom i počivšim Brazilcem Ajrtonom Senom po najvećem broju pobeda u predtakmičenju na jednoj stazi. Šumaher je osam puta bio najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana u Suzuki, a Sena za Veliku nagradu San Marina u Imoli, na pisti koja je 1994. bila smrtno kobna po njega.

Hamilton, koji je u Melburnu uprkos dobrim rezultatima u kvalifikacijama pobedio samo 2008. i 2015, počeo je i 13. sezonu s najmanje jednom pol pozicijom, što je bio Šumaherov rekord. Dogodine, kada mu bude bilo 35 leta, imaće priliku i da nadmaši slavnog nemačkog vozača.  

2024 © - Vesti online