Subota 16.03.2019.
09:15
Tanjug, Vestionline

Najveća zaplena droge u Srbiji u protekloj deceniji (FOTO)

Tanjug
Foto: Ilustracija

Kako je Tanjugu rečeno, pomenuta količina droge najveća je ikad zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima.

Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP, Uprave carina i BIA.

Droga je otkivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja - Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela "King" započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka. 

"Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora", navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice. 

Tanjug
 

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane. 

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrdjena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge. 

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma. 

U drugom kamionu, takođe novosadskih registarskh oznaka, pronađeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.

2024 © - Vesti online