Petak 15.03.2019.
20:13
Vestionline

Igram da bih se takmičio sa najboljima, ali nije lako

EPA/Ali Haider
 

Federer i u 38. godini života igra vrhunski, što potvrđuju njegovi rezultati, kao i pozicija na ATP listi.

- Jedan od razloga što još uvek igram je taj što mogu da budem spreman kada igram protiv najboljih. Za to treniram. Radi se o tome što sam još uvek rangiran veoma visoko, pa dok dođem do njih (najboljih) moram da premostim dosta prepreka. Ali, nije lako doći do polufinala ili finala Mastersa - rekao je Federer.

Rodžer je osvojio turnir iz Serije 500 u Dubaiju, a trenutno se nalazi u četvrtfinalu prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu, gde ga očekuje duel sa Poljakom Hubertom Hurkačom.

- Veoma sam zadovoljan partijama ove nedelje. Nadam se da ću dogurati daleko, ali neću ni podceniti Huberta. Da, Rafa ove nedelje igra vrhunski. On je takođe favorit protiv Hačanova, ali Hačanov je odigrao vrlo dobro protiv Iznera. To će biti dobar izazov za Rafu, kao i za mene sa Hubertom. Mislim da ne gledamo mnogo u budućnost, ni ja ni on - dodaje Federer.

Federer igra protiv Hurkača u petak od 19 časova, a Nadal protiv Hačanova po završetku njihovog duela. Ukoliko Rodžer i Rafa savladaju svoje protivnike sastaće se u još jednom "Fedal" klasiku u polufinalu Indijan Velsa.

2024 © - Vesti online