Petak 15.03.2019.
15:30
blic.rs

Protest CarGo vozača: Kolona pred Vladom Srbije

youtube/Car:Go Go Anywhere
Foto: Ilustracija

Protestna vožnja krenula je u 14 sati od "Štark Arene", preko Ulica Španskih boraca, Bulevara Mihajla Pupina i Brankovog mosta, do Terazijskog tunela i Dečanska, a potom do Skupštine grada i Ulicom kneza Miloša do Vlade Srbije.

Na pojedinim automobilima istaknute su srpske zastave, a kolona se vozi iza kamiona sa ozvučenjem. Policija povremeno zatvara ulice koje izlaze na trasu do prolaska kolone, ali većih zastoja nema.

Vozači u protestu zauzeli su dve trake na Novom Beogradu, a žuta traka je slobodna i gradski prevoz je u tom delu grada normalno funkcionisao.

Kolona je nakratko stala kod Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića, a vozači su izašli iz automobila da bi "pozdravili gradske čelnike".

Okupljeni pred Vladom u jednom trenutku su se razmakli kako bi propustili vozilo Hitne pomoći da prođe.

Organizatori protesta navode da ovaj put imaju konkretnije zahteve. Oni traže smenu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, da Vlada Srbije organizuje dijalog sa predstavnicima njihovog udruženja, taksista i kombi prevoznika, te da Ustavni sud do donošenja presude zamrzne primenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

2024 © - Vesti online