Subota 16.03.2019.
04:30
Mondo.rs, Vestionline

Spakujte se kao profesionalac, evo kako

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šta uvek pakuju

Stjuardesa Keli Kinkejd sa sobom uvek nosi japanke, bez obzira na to gde putuje i koje je godišnje doba.

- Nosim ih u hotelskoj sobi i dok se tuširam jer - fuj! Imala sam gljivično oboljenje na stopalima kada sam tek počela da radim i verujem da je to zbog tuširanja u hotelskoj kadi gde sam ušla bez papuča - tvrdi ona. Dodaje da su lagane i male, pa ih je lako spakovati i ne zauzimaju mnogo prostora.

Vlogerka i stjuardesa Tareša Ferguson nikada ne putuje bez hidratantne kreme za telo.

"Kada često letite, koža postaje suva zbog kabinskog pritiska i konstantnih klimatskih promena. Hidratantna krema za telo je u tom slučaju važna, inače će koža ostariti brže nego vi".

Stjuardesa Ešli Smit sa sobom uvek nosi četiri stvari: kišobran, crnu haljinu, kupaći kostim i zaštitnu kremu. Drugim rečima, ona ne dozvoljava da je vreme ili lokacija iznenade, pa je tako uvek spremna i za sunčanje i za kišu.

Kako se pakuju

- Ja se obično pakujem tako da su mi cipele na dnu. Odozgo stavim odeću, pažljivo isplaniranu u odnosu na to šta ću kog dana da nosim, urolanu da se ne izgužva. Na kraju, odozgo ili sa strane stavljam neseser sa kozmetikom i šminkom. Ključ je u tome da budete efikasni u pakovanju, tj. da spakujete samo ono što vam zaista treba - kaže Fergusonova.

Ona savetuje da na putovanje nosite odeću sličnih boja, tako da ne morate da pakujete više od dva para obuće. Takođe, kada ponesete odeću u neutralnim ili sličnim bojama, možete da ponesete manje garderobe pošto vam je lakše da kombinujete autfit kada se boje slažu.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji uvek pakuje više nego što im trega, Kinkejd savetuje da ne planirate da baš svakog dana nosite različitu odeću - barem nešto od toga (izuzev veša i čarapa) možete da obučete dva puta.

- Takođe, ako ste na nekom kraćem putovanju, definitivno ne morate da nosite dve pidžame. A kada je reč o odeći, birajte jednostavne odevne komade koje možete da oblačite jedno preko drugog, tj. slojevito - predlaže Kinkejd.

Šta ne treba da radite

Nije iznanđujuće što stjuardese imaju i nekoliko saveta šta putnici ne bi trebalo da rade kada putuju avionom. Kažu da su najveći problem putnici koji se, prilikom ukrcavanja sete da im treba nešto iz prtljaga, zbog čega ometaju ukrcavanje ostalih putnika.

- To ne bi bio problem da su uzeli ono što im je trebalo pre nego što su ušli u avion. Problem je kada zadržavaju ukrcavanje jer žele nešto da uzmu iz prtljaga - kaže stjuardesa Ferguson, dodajući da stvari koje će vam trebati tokom leta spakujete u ručni prtljag.

Takođe, stjuardesa Smit savetuje da kozmetiku i, recimo, veš, spakujete u ručni prtljag, za slučaj da vam se prtljag izgubi, što se dešava relativno često.

I na kraju, stjuardese savetuju da ne nosite crne kofere, već neke u boji jer će vam biti lakše da ga ugledate kada se na aerodromu oko vas pojave stotine kofera. A ako već imate crni ili kofer neke neutralne boje, pomoći će da na njega stavite neki ukras - nalepnicu, gumicu... bilo šta što će vam pomoći da ga razlikujete od ostalih.

2024 © - Vesti online