Četvrtak 14.03.2019.
15:05
Vestionline

Bivši mundijalski sudija tražio seks od kolega

EPA
Sudijska pištaljka

Kolumbijski arbitar Oskar Ruiz je navodno tražio seksualne usluge u zamenu za promociju - i bilo je posledica ako njegovi zahtevi nisu ispunjeni.

Sudije Harold Perilja, Karlos Čavez i Hulijan Mehija su rekli da im je Ruiz ponudio da će im pomoći u razvoju njihovih karijera u zamenu za seks. Govoreći za V Radio u Kolumbiji, Perilja je rekao:

Seksualno me je maltretirao od 2007. do penzionisanja. Rekao mi je da imam seksualne odnose sa njim ako želim da idem daleko u suđenju. On me nije prestao gnjaviti. U početku mi je rekao stvari koje su nezdrave za slušanje. Bilo je nekoliko epizoda uznemiravanja, a najozbiljnije je bilo u predsezoni. Pokušao je da dodirne moje testise i nisam mu dopustio i to mi je donelo veliki problem sa njim. On je veoma inteligentan jer ne ostavlja poruku, audio poruku, ali slično, a uznemiravanje je bilo užasno. Tražio je da mi se približi, da mi dodirne uho. Predložio mi je da pokušam nešto novo, rekao je da je on jednom pokušao i nikada nije prestao – rekao je Perilja.

U međuvremenu, Čavez je lokalnim medijima izjavio da je došlo do incidenta dok su ocenjivali meč Kopa Kolumbije.

Napustio sam kupatilo i on mi je dotaknuo penis i rekao: “Ovo večeras plaća taksu". Odgovorio sam: "Ne brini se."
Bivši sudija Mejia dodao je da je pozvan da gleda finale Lige šampiona sa Ruizom kada je njegov sunarodnik dodirnuo njegovo lice i protrljao ruku po nozi.

Ruiz je 2010. godine optužen za seksualno uznemiravanje bivšeg sudije Nemca Maurisija Sančeza, ali je slučaj odbačen 2012. zbog nedostatka dokaza.

2024 © - Vesti online