Sreda 13.03.2019.
18:03
Vestionline

GO Stari grad: Za uništavanje Kalemegdana odgovoran večiti zamenik Vesić (FOTO, VIDEO)

M. Karović
Beogradska tvrđava (Foto: Arhiva)

U pisanom saopštenju se navodi da je na sednici Veća, održanoj danas, doneta odluka o ukidanju rešenja Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju od 08.03.2019. godine kojim je formalno data saglasnost za uklanjanje stabala na određenim katastarskim parcelama koje se nalaze na teritoriji opštine Stari grad.

Naglašavaju odluku o izgradnji žičare nisu doneli oni, već Skupština grada.

"Jedini odgovorni za ovaj cirkus su gradonačelnik poznat pod imenom Fikus 2.0, večiti zamenik Vesić Goran, kao i odbornici koji su podržali ovaj suludi projekat", stoji u saopštenju.

Iz opštine takođe dodaju da je "pomenuto rešenje samovoljno potpisao rukovodilac odeljenja i zbog toga je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, koji podrazumeva i razrešenje."

Podsetimo, zbog najavljene izgradnje žičare radnici "Zelenila Beograd" će, u skladu sa dogovorom koji imaju sa investitorom JP "Skijališta Srbije" poseći i ukloniti ukupno 155 stabala, i to 108 na Ušću i 46 na Beogradskoj tvrđavi.

"Opština Stari grad je uvek bila na strani Starograđana, tako je i ovaj put. Protiv uništavanja Kalemegdana, narušavanja kulturno-istorijskog nasleđa i ugrožavanja životne sredine borili smo se i borićemo se, ne jalovim saopštenjima, već konkretnim akcijama. Akciju 'Odbrana Kalemegdana' dogovoramo sa građanima, a za spin-majstore iz PR službi, koje plaćaju svi građani, a oni se bave šminkanjem stvarnosti i skrivanjem gluposti ove gradske vlasti, imamo samo jednu poruku - Kalemegdan vam ne damo.", zaključuje se u dokumentu.

2024 © - Vesti online