Sreda 13.03.2019.
16:51
Vestionline, Tanjug

Dodik imenovao Kusturicu za savetnika u Predsedništvu BiH

EPA/Fehim Demir
Milorad Dodik

Nakon što je portal Klix.ba otvoreno kritikovao članove Predsedništva BiH zbog toga što nisu javno objavili imena zaposlenih savetnika, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je na zvaničnoj veb stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbiližih saradnika, prenosi ovaj bosanski portal.

Dodik je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine i u svom kabinetu kao savetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

N. Đurović
Emir Kusturica

U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savetnika i jedan šef kabineta.

Pored Kusturice predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine savetuju i Dragoljub Reljić (savetnik za ustavnopravna pitanja), Ana Trišić Babić (savetnica za vanjsku politiku), Pero Simić (savetnik za informisanje), Dragan Vuković (savetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savetnik za ekonomska pitanja). 

Kao savetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

2024 © - Vesti online