Utorak 12.03.2019.
21:45
D. Pašić

Provod bez muškaraca

D. Pašić
Uz pevača Taliju u klubu "Nikola Tesla"

Slavlja su organizovana u svih pet društava u Lincu - Vidovdanu, Ostrogu, "Nikoli Tesli", Gornjaku i Mlavi, kao u srpskim klubovima u ostalim gradovima pokrajine, Štajeru, Brauanauu, Gmundenu i Velsu.

D. Pašić
Veselje u Edelvajsu

Zanimljivo je da su se na nekoliko mesta slavljenice same organizovale. Tako se u restoranu Edelvajs u naselju Novi Hajmat, njih 70 okupilo bez prisustva muškaraca. Muzika uživo i dobro raspoloženje potrajali su do duboko u noć. Vredno osoblje na čelu sa konobarom Ilijom svojski se potrudilo da dočeka slavljenice, koje su sa osmesima na licima i ogromnom energijom obeležile ovo lepo druženje.

Slično je bilo i u restoranu kod Staneta u Astenu kod Linca, gde su na slavlju takođe bile samo dame. Ova tradicija traje već godinama tako da je i ovog puta bilo veoma veselo.

U klubu "Nikola Tesla" je posebno bilo veselo jer je gostovao poznati muzičar Goran Topić Talija, koji je godinama rado viđen gost. Tražilo se mesto više, jer je slavlju uz bogatu trpezu bilo više od 100 gostiju. I u najstarijem srpskom klubu na ovim prostorima, Vidovdanu sve je bilo u znaku dama i ruža. Uživo muzika i dobro raspoloženje ulepšali su praznik brojnima damama.

Festival folklora

D. Pašić
Samo žensko društvo: Dame u restoranu Edelvajs

Kulturno-umetničko društvo Ostrog u subotu 16. marta, organizuje prvi festival folklora pod nazivom, "Hajd" povedi veselo naše kolo maleno". Program će početi u 17.00 u Nojehofenu na rečici Krems (Neuhofen an der Krems), udaljenom oko 20 kilometara od Linca. Već godinama naše udruženje upravo u ovom gradiću organizuje svoje manifestacije.

2024 © - Vesti online