Utorak 12.03.2019.
08:46
Vestionline

Vestbrukova pretnja gledaocu koji ga je uvredio, Ibaka se razračunavao pesnicama (VIDEO)

Tanjug/AP
Vestbrukov prst upozorenja u raspravi s gledaocem

I Rasel Vestbruk (Oklahoma) i španski centar poreklom iz Konga Serž Ibaka (Toronto) došli su u centru pažnje jer im je pukao film. Vestbruk na meču u Juti nije ostao ravnodušan kada mu je u drugoj četvrtini, dok je bio na klupi, neki gledalac iz prvih redova uputio nekakve reči.

Oklahomin as, uhvatila je to krišom kamera, preteći se obratio tom navijaču domaćeg tima.

- Kunem se, prebiću te. I tebe i tvoju ženu.

Posle meča je objasnio o čemu se radilo i uopšte se nije kajao.

- Neki čovek i njegova pratilja su mi dobacili da "kleknem na kolena kao što sam i navikao". Smatrao sam da je to i uvreda s rasističkim prizvukom. Igrači ni na koji način nisu zaštićeni od takvih. Bila je to moja emotivna reakcija. Što se tiče prebijanja žena, nikada na ženu ruku nisam podigao i neću. Iznerviralo me je što je i ona ponovila reči koje mi je taj čovek uputio.

I-Es-Pi-En (ESPN) nije io skrštenih ruku. Uzeo je izjavu i od tog gledaoca, koji se zove Šon Kejsel i ima 45 godina.

- Sve je krenulo kao šala. Aludirao sam na peškire preko Vestbrukovih kolena. Zezajući se, rekao sam mu da će mu biti potrebni. Moja devojka ni reč nije rekla. 

Tanjug/AP
 

Oklahoma je savladala Jutu sa 98:89. Vestbruk je postigao 23 poena.

A na meču u kojem je domaćin Klivlend, jedan od najlošijih timova ove sezone, iznenadio Toronto, koji je najbolji posle Milvokija (bilo je 126:101), mrak je pao na oči Ibaki. Njemu je sekund pre kraja treće četvrtine upućen pas preko celog terena. Lopta ga je preletela, a Torontov centar se našao na parketu. 

Za pad je okrivio Klivlendovog igrača Markusa Krisa, smatrajući da ga je namerno odgurnuo. Krenuo je da se razračuna s njim, a ovaj mu nije ostao dužan. Kad su ih razvadili, obojica su isključeni.

   

2024 © - Vesti online