Ponedeljak 11.03.2019.
22:48
Vestionline

I bez Jovićevih golova Ajntraht drži korak ka debitantskoj Ligi šampiona

EPA/Armando Babani
Jedna od Jovićevih prilika u Diseldorfu

Posle 7:1 u Frankfurtu u prvom delu nemačkog prvenstva, kada se Luka Jović proslavio kao petostruki strelac, Ajntraht je savladao Fortunu i na njenom igralištu, iako naš napadač nije iskoristio nijednu šansu koja mu se ukazala. Zamenjen je u 72. minutu, a Francuz Sebastijan Aler, koji je ušao u igru umesto njega, potvrdio je pobedu s dva pogotka. 

Pošto je u minulom kolu Poljak Robert Levandovski bio dvostruki strelac u Bajernovom demoliranju Volfzburga u Minhenu sa 6:0, sada se on izdvojio u vođstvu na listi strelaca sa 17 golova. Jović ostaje drugi s 15, a Aler je s 14 stao rame uz rame s njihovim prvim pratiocima Markom Rojsom i Špancem Pakom Alkaserom, dvojcem Borusije iz Dortmunda.

* Ajntraht je poslednji put postigao najmanje osam golova protiv istog protivnika u jednom prvenstvu u sezoni 1991/92 - devet protiv Duizburga, osam protiv Štutgart Kikersa. To je u ovoj nadmašeno.

Ajntraht je došao u vođstvo u 48. minutu preko portugalskog napadača Gonsala Pasijensije, letošnjeg pojačanja iz Porta, koji je dugo kuburio s povredom, ali je počeo da se nameće budući da je u prošlom kolu doneo pobedu protiv Hofenhajma u Frankfurtu (3:2) u šestom minutu nadoknade vremena. To znači i da je Jović dobio ozbiljnu konkurenciju. 

I Aler je golove protiv Fortune postigao u tzv. zaostavnom vremenu, a drugi na dodavanje Filipa Kostića, koji je odigrao ceo meč. Mijat Gaćinović je ušao u 80. minutu.

Ajntraht ima tri boda manje od Lajpciga i Borusije iz Menhengladbaha, koji su na mestima koja vode u Ligu šampiona. U sledećem kolu u Frankfurt dolazi poslednjeplasirani Nirnberg.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online