Ponedeljak 11.03.2019.
20:46
R. Paković - Vesti

Fudbaleri ugostili dame

R. Patković
Gošće iz Rurske oblasti

Mnogi su zasukali rukave i prostorije na "Opofu" pripremili kao za svadbu, a stolovi su bili preplavljeni crvenim ružama, poklonjenim na ulazu. Bilo je više od 200 prisutnih, došle su i dame iz bliske Rurske oblasti, a nekim majkama najdraži pratioci bili su sinovi, kao što je to Tijani Jaramaz bio maleni Andrija. Organizovano su došli i članovi KUD-a Jelek.

Od početka su muzičari sa Rijanom, Nešom i Zokom startovali sa osmomartovskim urnebesom na koji prisutne dame nisu ostale ravnodušne, a sa podijuma za igru su odlazile samo u muzičkim predasima.

R. Patković
Najdraži pratilac: Tijana i Andrija Jaramaz

Za reč se javio i Nenad Romić, predsednik FK Jugoslavija i između ostalog rekao:

- Drage moje dame, srećan vam 8. mart, a vi muškarci poštujte i volite žene svaki dan i ne čekajte neki posebno upisan datum u kalendaru jer žene to od nas zaslužuju.

Nastavili su muzički virtuozi i noć napravili nezaboravnom.

R. Patković
Dame iz Vupertala

Vredno je napomenuti da u Severnoj Rajni i Vestfaliji godinama važi nepisano pravilo da kad poželite ugodnu zabavu idite slobodno na one koje priprema FK Jugoslavija. Ovog puta bilo bijoš lepše da pojedini gosti nisu zaboravili na lepo ponašanje, ali i pored toga osmomartovska noću režiji FK Jugoslavija uspela je u potpunosti.

Lavica i srna

- Žena je jaka kao lav, umiljata kao maca, snalažljiva kao lisica, opasna kao zmija, plaha kao srna i divno stvorenje. Eto to je moja definicija naše žene u dijaspori - rekla je za "Vesti" divna majka Vesna Rafailović Stipić na početku osmomartovskog slavlja u prostorijama FK Jugoslavija u Vupertalu.

R. Patković
Vesna Rafailović Stipić

Miris crnog luka

Dimna zavesa s roštilja nadomak ulaza nadvila se iznad Vupertala. Svako ko je poželeo otišao je da uzme porciju ćevapa pa se u sali sa svih strana uz parfeme osetio i miris crnog luka. Neko dodade da je sve isto kao u zavičaju, samo je on tamo daleko.
 

2024 © - Vesti online