Ponedeljak 11.03.2019.
13:31
Vestionline

Savić pred Hrvate: Rezultatski nebitno, ali želimo pobedu

EPA/Szilard Koszticsak
Dejan Savić


Na put u Sisak, Savić vodi najjači tim sa šampionima Evrope iz Barselone, bez obzira što nema veći rezultatski značaj jer su oba tima obezbedila plasman na Završni turnir Evropa kupa u Zagrebu sledećeg meseca.

- Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, a postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo - rekao je Savić, a prenosi VSS.

Međutim, Savić očekuje dobru partiju svog tima.

- Sa druge strane, želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu, a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan.

Vaterpolista Sava Ranđelović naglašava da Srbija nema pritisak, za razliku od Hrvatske.

- Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi, ali daćemo sve od sebe - poručuje Ranđelović.

Golman Gojko Pijetlović veruje da će meč u Sisku biti kvalitetan i uzbudljiv.

- Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat - zaključuje Pijetlović.

Duel Hrvatske i Srbije odlučuje i borbu za prvo mesto u grupi, za šta je "delfinima" potrebna pobeda.

Utakmica u Sisku igra se sutra od 17:30.
 

2024 © - Vesti online