Ponedeljak 11.03.2019.
11:35
Vestionline

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović

youtube/Car:Go Go Anywhere
 

U prijavi je navedeno da je Mihajlović "u decembru 2018. van svojih ovlašnjenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor, da se saradnicima privrednog društva CarGo i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila", navodi CarGo u saopštenju.

Krivična prijava je, kako se dodaje, podneta i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više N.N. lica koja su 12. decembra nezakonito oduzela putničko vozilo od saradnika privrednog društva CarGo, Jovana Šarovića. 

Prema saopštenju, CarGo je kao dokaz priložio CD razgovora na kojem se, kako se navodi, čuje da komunalni policajci govore da “vozilo oduzimaju po nalogu ministarke saobraćaja, da su u pitanju viši interese i da je on samo koleteralna šteta”. 

U krivičnoj prijavi je navedeno da Mihajlovićeva nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo CarGo i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet 29. oktobra prošle godine. 

2024 © - Vesti online