Nedelja 10.03.2019.
12:30
Vestionline

Junajtedov gest dobre volje: Molde dobija sedam miliona evra za Solskjera

EPA/ Peter Powell
Ole Gunar Solskjer u trenerskom dres kodu Mančestera

Norvežanin Ole Gunar Solskjer (46) kao trener Mančester junajteda ubira lovorike kao i kad je igrao u slavnom klubu kojem je 1999, pobedonosnim pogotkom u finalu Lige šampiona, doneo i titulu evropskog prvaka. Posle Junajtedovog razlaza sa Portugalcem Žozeom Murinjom, njegovim mnogo slavnijim prethodnikom u svetu trenera, Solskjer je na 17 mečeva pretrpeo samo jedan poraz, onaj na Ostrvu protiv francuskog šampiona Pari Sen Žermena (2:0), što je nadoknađeno podvigom na Parku prinčeva (3:1).

Mančester, osim što je u četvrtfinalu Lige šampiona, probio se pod Norvežaninom i među osam najboljih u engleskom kupu, tako što je u Londonu prvo savladao Arsenal (3:1), a zatim i Čelzi (2:0). U 12 utakmica u Premijer ligi - deset pobeda i dva remija. A Solskjer je i dalje privremeni trener, "vatrogasac".

Zbog svih tih rezultata, koji su, svakako, i iznad očekivanja, ali i zbog njegovog nerva da timu vrati zajedništvo i kompaktnost, Junajted je odlučio da u znak dobre volje uplati šest miliona funti Moldeu (sedam miliona evra). Solskjer, bivši igrač i tog kluba, bio je njegov trener u dva mandata (2011-13, 2015-18), ali ne i pod ugovorom kada se vratio u Teatar snova, iako je isprva objavljeno drugačije.

I kao igrač na Old Traford je stigao iz Moldea, s 23 godine u letnjem prelaznom roku 1996. Plaćen je tada 2,25 miliona funti. Među "crvenim đavolima" je ostao do kraja karijere 2007, a godinu kasnije postavljen je za trenera omladinskog tima.

EPA/ Peter Powell
Solskjer kao trener Moldea

    

2024 © - Vesti online